Delta PLC web arayüzü

raxid

Üye
Katılım
22 May 2018
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar, otomasyon sistemine uzak biriyim. Web ve masaüstü yazılımları yapıyorum.
PHP,Java yada C dilleri ile PLC kontrol arayüzü yapılıyor mu (Tercihim PHP web arayüzü olması) ?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Teşekkürler...
 
Plcye haberleşme portu üzerinden modbus, tcpİp, seri vb yollarla bağlanıp plc içerisindeki programda kullanılan giriş çıkış ve data bilgilerini okur yada yazarsiniz.

Bu datalari C yada PHP ile istediğiniz şekilde kullanırsınız.

PHP web tabanlı bir yazılım ve yukarıda bahsettiğim haberleşme yapılarına ne kadar uygun bilemem. Ancak başka bir dille yazılmış bir programdan alınan verilerle PHP sunucu üzerinden istenilen yine yapılabilir. Programcılık bilginizin ve haberleşme yapılarının plc bilgisi ile birlikte iyi seviye olması gerekiyor.

Birde plc içine yazılan program ayrı birşey. Kontrolden kastinizin plc programını yazmak değil, o programın sahip olduğu değişkenleri izleme ve kontrol olduğunu düşünerek bunları yazıyorum.
 
Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim.
PLC ve otomasyon sistemlerinde uzman olduğunu düşündüğüm biri ile yapıcaz. Benim PLC'den uzak olduğum kadar o da PHP'den uzak. Kısacası yapmak istediğim şudur;
Web arayüzünden akıllı evdeki cihazların kontrolü. PLC içinden yada harici bir uygulama ile. Hangi yol daha iyi ve basit olur ? Biraz daha ayrıntılı açıklama yapabilir misiniz ?
 
Hazır scada programları var yeniden yazmak yerine onları kullanarak yapabilirsiniz. PLC nizin yanına bir adet ethernet modulu takmanız yeterli olacaktır.
 
Hazır scada programları var yeniden yazmak yerine onları kullanarak yapabilirsiniz. PLC nizin yanına bir adet ethernet modulu takmanız yeterli olacaktır.
Ek olarak plc RS485 veya 232 giriini kullanmıyorsanız scadayı buradanda ethernet modülü olmadan haberleştirebilirsiniz.
 
Ev otomasyon cihazı yapacaksanız,plc ile ugrasmayın derim.kulagı tersden gostermıs olursunuz.yok illada plc ile yapacam derseniz,tcp uzerinden plc ye data dondermeniz gerekecek,ve bunun içinde webden gelen bilgileri dekodlayıp,plc nin anlayacagı dile cevirip modbus da plc ye gondermeniz gerekecek.Bunun yerine gelen datayı nasıl olsa dekodladıgınıza gore,aynı cihazın cıkıslarını kullanarak dogrudan cihazları kontrol edebilirsiniz.Ayrıca web arayuzunden yaparken,dekodlayıcı olarakkullanacagınız cıhazın içerisine dogrudan html web sayfasını gömebilirsiniz,eger cok detaylı ve uzun bir web sayfası kullanacaksanız,cihazdaki web server ile kendi ana serverinizi ortak kullanabilirsiniz.mesela ben yaptıgım cihazda background resmi fazla alan kapladıgı için microislemcinin içine gömecegim yere o kısmını kendi web sayfamdan cektirdim.hatta logları tutmak için php de kendi serverıma bilgi kaydettiriyorum,ayrıca cihazların baglı oldugu yerdeki ip nosunun degismesi durumunda servere otomatik olarak yeni ip nosunu kaydettiriyorum.vs vs vs.daha fazla soracagın veya ögrenmek istedigin birsey varsa yardımcı olmaya calısırım.
 
birbirinden farklı şeylerdir, yalnız c'yi javayı aşmış kişi için hmi sistemini öğrenmesi çok fazla zor olmaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…