Ben pek beğenmesemde GMT deneyebilirsin yerli bir üretim basit işlerin üstesinden gelebilir ama orta dereceli ve ileri derece kompleks uygulamalarda ne olur bilemeyeceğim yada fatek dene diyeceğim ama onunda software programında fonksiyon blokları oluşturamıyorsun alt program oluşturmanı söylüyorlar ama ondada her defasında örneğin tek motor kontrol edebilirsin aynı anda 2 motoru bir alt programla kontrol edemezsin diyorlar o nednele fonksiyon blok ihtiyacın olan işlerde tavsiye etmiyorum valla aklıma başka Siemens schneider omron geliyor onlarda fiyat olarak biraz yüksek gelebilir bazı durumlarda... Kısaca delta muadilini pek bulabileceğini sanmıyorum ama şu Türkiye ofisi bir yapılanmasını bitirsin herşey belli olur ya tamam ya devam ....
Tek mesajlık üye olsaydım kendi ismimle üye olmazdım. Doğuştan otomasyonu diye birşey yok. Zaten yazdığım yazıda da eğitime ve bilgiye ne denli önem verdiğimi belirtmeye çalıştım. Yargısız infaz derken hangi açıklamamı kast ettiğinizi anlamadım. Çünkü yukarıda yazanlarda bir infaz yok sadece kendi bakış açımla bir yargılama söz konusu. Hayırlı günler.selcukmola , son paragrafınıza katılmakla birlikte yargısız infaz yaptığınızı düşünüyorum. mesleğimle alakalı okuduğum iki okulda da maalesef burda ve benzer sitelerde öğrendiğimin onda birini öğrenemedim ve maalesef sizin gibi doğuştan otomasyoncu olarak doğmadık.
Keşke tek mesaj için üye olup mesaj yazanlardan olmak yerine, medeni cesaretinizi toplayıp hatalarımızı eksiklerimizi daha şeffaf tartışabilsek.
Tam da delta plc ile çalışmak istediğim zamanda fast ile anlaşması sona ermiş. Şu anda Fastta plc ve hmi var iken örneğin termokupl modülleri yok analog modülleri var mı sormadım. Yani şu an delta da parça sorunu var. Delta türkiye firması daha açılmamış.
Ben de mecburen baska plc markaları baktim
Fatekten fiyat istedim adamlar fiyat teklifi gönderemediler hangi maile gönderdin bir de şuraya gönder diyen bir firma . Çok ağır çalisiyorlar. Fatek güzel plc ye benziyor ama beijer hosuma gitmedi.
Gmt ise fena değil gibi. Mail veya tel ile sorduğum sorulara hızlı bir şekilde cevap alabiliyorum. Şu aralar gmt takılıcam gibi gözüküyor.
tam tersine bende gmt ile aynı sorunları yaşadım . gmt sahibi yanlış hatırlıyorsam özür dilerim ama mustafa beydi sanırım çok ilgili ve yardım ediyor ama dier ekip arkadaşları konusunda ciddi sıkıntı yaşadım.
akşam 5 den sonra ve hafta sonları teknik destek veremezlermiş.
yerli plc kullanma konusunda çok ısrar etmeme rağmen gmt den gelen böyle bir cevap karşısında . fatek e yöneldim sağolsunlar arkadaşların cep numaralarını aldım ihtiyaç olduğunda rahatsız ediyorum.şimdiye kadar öyle kayda değer bir olumsuzluk yaşamadım. plc olarak çok iyi diyecek kadar agır bir projede kullanmadım ama sorun olduğunda karşımda muhattap bulabilmek güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?