Delta rs232-rs485 cevirici

hkn_blt

Üye
Arkadaslar deltanin ceviricisini panasonic plcye baglayip rs485 cikisindan modbus haberlesmeli bir başka cihazi haberlestirmek istiyorum ama bir turlu olmuyor. Baglantilarim dogru grrekli baud ayarlarini ve ceviricinjn ayarlarini yaptim ama olmuyor iste

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Merhaba,

Kullandığınız cihazların modeli nedir ?
Haberleşmek istediğiniz cihazın iletişim hızı ve değerleri nedir ? (bps, data, parity, stop bit v.b)

Bu testlerinizi öncelikle bir Bilgisayar üzerinden yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
Ayrıca bağlantılarınızın olması gerektiği şekilde doğru olduğundan emin olmalısınız.

Kişisel tavsiyem Haberleşme hızı ve Data bit sayısı ayarını DIP switchler ile ayarlayın.
Çeviricinize 24VDC enerji verip bir bilgisayarın RS-232 portuna ara bağlantı kablosu kullanmadan direkt bağlayın.

Ara bağlantı kablosu kullanıyorsanız hangi pinleri nereye nasıl bağladınız ?

Ardından modbus master test programları ile bilgisayar üzerinden çeviriciniz ile
modbus slave haberleşen cihazınızla iletişim testleri yapın.

Bunların neticesinde yinede problemlerle karşılaşıyorsanız daha detaylı bilgilerle belirtiniz.

İyi çalışmalar.

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. ben sorunumu çözdüm kablolamadan çıktı sorun.

hkn_blt arkadaşım bendede Delta rs232-rs485 çevirici var bende delta b inverterle pc bağlantı kurup yedekleme yapmak istiyorum ama biturlu bağlantı kuramadım sende rs232 kablo bağlantısı var mı varsa şemasını paylaşır mısın ve bendeki leptop ta direk com portum var onun için istiyorum da çevirici kullanmacam yanı yardımların için şimdiden çok teşekkürler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…