Haberleşme daha kolay olur ama hataya düşme ihtimali çok olur. Ondan dolayı analog modül ile çözmeni tavsiye ederimÖncelikle selam benim şöyle bir sorum var delta ss2 veya se plc elimde mevcut ve 3 adet omron mx2 inverter mevcut benim istediğim operatör paneli uzerinden bu 3 invertere start stop ve frekans müdahalesi yapmak istiyorum asekron motor modbus mı yoksa DA modülü kullanıp 4~20ma le mi kolay olur ayrica onca araştırmama rağmen hiç bir yerde bulamadim kısacası hangi yolla ve nasıl yapabilirim şimdiden çok teşekkürler.
Birinci invertere gönderdiğin komutun aynısını 2. inverter içinde yazmalısın, sürücü üzerinden modbus ayarlarını yapmalısın. 2. invertere hız göndeririken adres tanımlamasını ayarına göre vermelisin.herkese merhaba, elimde ss2 plc mevcut. bir adet vfd-l(0.75kW) sürücü ve bir adet vfd-el(1.5kW) mevcut. plcden rs485 kablosu ile invertere frekans değeri yolluyorum. fakat ikinci inverteri rs485 kablosu üzerinden bağladığım zaman yine ilk invertere frekans yollarken ikinci invertere frekans değeri yollayamıyorum. bu işlemi modbus üzerinden nasıl yapabilirim?
bu dediklerinizi zaten yapmıştım. istasyon numaraları farklı idi parametre ayarlarını girmiştim. istasyon numaralarını değiştirdiğim zamanda yeni bağladığım invertere değer gönderirken ilk invertere değer gönderemiyorum.Birinci invertere gönderdiğin komutun aynısını 2. inverter içinde yazmalısın, sürücü üzerinden modbus ayarlarını yapmalısın. 2. invertere hız göndeririken adres tanımlamasını ayarına göre vermelisin.
Eğer sakıncası yoksa yazmış olduğunuz program kısmını resim veya dosya olarak görebilirsek daha aydınlatıcı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?