O araya bir röle bağlayabilirsiniz kontak çıkışı almak isterseniz ; ya da PLC ye analog giriş olarak verebilirsiniz ; ama sensörün adam gibi bir kataloğunu bulamadım ; oradan vereceği analog output kaç volt tespit edemedim ..........
Kendim endress hauserin basınç ve sıcaklık sensörlerini kullanmıştım ; mantığı gene aynıydı ;şimdi jeton düştü ; yalnız yukarıda yanlış yazmışım PLC nin dijital girişlerine BK ucunu bağlıyorsunuz ; aslında olayın açıklamalı meali şu ; siz bu sensörü 10-30 V arası istediğiniz gerilimlerle besleyebilir ; isterseniz BK ile BU çıkışlarına röle bağlayarak bu sensörü kullanabilir ; ya da BK çıkışını PLC nizin dijital input girişine bağlayabilirsiniz ; tabi sensör besleme geriliminizi PLC djital input gerilimi ile aynı yapmak zorundasınız ( bknz. google - sensörler ve dönüştürücüler ders notları ) .....
Sayım [MENTION=232994]akyele[/MENTION] Bu resimden şunu çıkartabiliriz. Elinizdeki sensör PNP tipi NO yani açık kontaklı bir sensördür.
Buda şu anlama geliyor. Sensörünüzün hem + ucu hemde - ucuna 24V. gerilimi uyguladığınızda 3üncü ucda size + çıkış verecktir.
Gelelim bağlantı şekline.
Size tavsiyem sensörün - ucunu direk gerilim kaynağının - ucuna bağlayın.
+ ucunu ise bir rölenin kontağından geçirin ve bu röleyide PLC ile kontrol edin.Böylece sensörün nezaman devreye girip nezaman devreden çıkmasını istediğinizi kontrol edebilirsiniz.(Eğer kontrol etmek istemiyorsanız + ucunuda direkt olarak gerilim kaynağının + ucuna bağlayabilirsiniz.)
Çıkış ucundan gelen sinyal ilede bir röle çektirerek beslemek istediğiniz elemanı beslersiniz yada isterseniz gerekli devreyi kurarak ta PLC ye sinyal gönderebilirsiniz.
Sensörünüzün BN ucu + BU ucu - vede BK ucu ise çıkış kontağınızdır. Yani sensörün önüne bir şey geldiğinde sensör BK ucundan + çıkış verecektir.