Deneyimlilerden PLC ve Yazılımı Tavsiyesi.

heradam

Üye
Merhaba Arkadaşlar

Sanırım daha önce 100lerce kere sorulmuş bir soruyu tekrar soracağım tek tesellim PLC Markaları; Modelleri ve Yazılımları sürekli güncelleniyor olması

PLC ye yeni başlayan biri olarak v oğal olarak deneyimli arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.

Kullanımı en yetenekli olan PLC ve yazılımı nedir gerçi bu biraz ihtiyaca göre göreceli bir kavram yinede Diğerlerinin arasından sıyrılan Donanımsal olarak farklı, Yazılımsal olarak Becerekli bir PLC markası ve onu kulllanacak yazılım.

SIEMENS LOGO ile başladım Tam bir elektronikçiye göre fakat LOGO bir çok uygulama için zaman kaybı.

İşte tam burada deneyimli arkadaşlarımızın tavsiyeleri devreye giriyor.

Ucuz, Donanımı Fonksiyonel ( Her modüle eklenti yaparak masraf etmeyeceğimiz ) bir Marka Model önerebilirmisiniz.

Herkese Teşekkürler.

Ucuz, Donanımı Fonksiyonel ( Her modüle eklenti yaparak masraf etmeyeceğimiz ) bir Marka Model önerebilirmisiniz.

Bunlar maalesef birarada bulunmuyor. Ama bu işe yeni başlıyorsanız logoyla filan uğraşmayın. Bunlar çok basit, tabiri caizse oyuncak kalıyor. Bunlarla temel lojik işlemlerden daha fazlasını yapamazsınız. Ama kullanıldıkları çok yer de var, o ayrı konu.
Benim size tavsiyem: S7-300/400 veya Control logix5000 gibi bir PLC üzerine çalışın.
Ayrıca iş PLC öğrenmekle bitmiyor. Otomasyon çok geniş ve dinamik bir konu. Bugün öğrendikleriniz yarın güncelliğini kaybedebilir. Bu sebeple sürekli internet ortamında gelişmeleri izlemelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…