DEVİR KAYBI

kurt_adam

Üye
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar marangoz atelyesinde bulunan bir pulanyanın yüke bindiği zaman devirinin düştüğünü hissetmeye başladık sizce bunun nedeni ne olabilir. Pulanya yaklaşık 20 senelik ne gibi bir müdahale yapmamız gerekir yoksa motoru mu değiştirelim.şimdiden teşekkürler. Not:Şebeke gerilimi normal 390v
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Normalde asenkron motorun devri düşmez.Yük altındayken faz akımlarından birinin devresinde kesinti olabilir.Veya motor sargı yalıtımında azalma olmuş olabilir.Her ikisi de başıma geldi.
kolay gelsin
 
Aktarma organlarında sorun olabilir. V kayışı vs kullanılıyorsa kaydırabilir.
 
Aktarma organlarında sorun olabilir. V kayışı vs kullanılıyorsa kaydırabilir.


Katılıyorum ,başka bir acıklaması olamaz.asenkron motorlar sabit devirlidir,yükle devrin alakası yoktur. devir= 120.f / kutup sayısıdır =6000/ kutup sayısı
 
teşekkürler arkadaşlar hemen kayışlarıda bi gözden geçireceğim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,220
Mesajlar
924,362
Kullanıcılar
451,588
Son üye
Gokhan3834

Yeni konular

Geri
Üst