Hocam ocak 15 de alıcam "ibb" her şey dahil 3.582 tl. Biliyorum özele göre çok düşük, napalım milletimiz için çalışıyoruz bu kutsallık bize yeter.
Gönül isterdiki şantiyede çalışayım, mesleğimde yorulayım ama kısmet kader bizi bu hale düşürdü
Üslubumuza dikkat edelim lütfen; milletimiz için için çalışmanın getirdiği o duygu paha biçilemez, bende isterdim haftanın 6 günü sabah saat 8, akşam 8 çalışmayı, sigortamın en düşükten yatıp emekliliğim hiç edilmesi ama malesef olmadı, devlet dedi çalışacaksın boynumuz kıldan ince. Benim gibi zihni açık, kalbi temiz mühendislerin kamuya her daim katkısı olacaktır.
Özelde maaşlar çok iyidir, çoğu kişi mühendislerin 3-5 bine tav olmasına şaşırır, benim tanıdığım çeşitli irili ufaklı mühendislerden 10 binlerden aşağı kazananı yok. Hepsi birer bill gates yada brunei sultanı. Her yıl 10 bin küsür mezun veriyoruz ama piyasada daralmadı 50 bin bile versek, işini bilen çalışkan mühendisler çok iyi şartlarda çalışacaktır!!!
Allaha şükür bizde atandık ta memurun da her geçen gün özel sektördeki köleye benzetme çabaları var, biz buna dur demesek bizde köleliğe gideriz!!!
Hayırlı olsun kardeşim darısı bizlerin başına...
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi adama? Ben mühendisin zeki, çevik ve hepsinden daha elzem güzel ahlaklısını severim.
Ben devletteki mühendisin görev tanımını merak ediyorum, nedir tam olarak? Sorumlulukları nedir? Tam olarak masa başında ne yapılıyor? Merak ediyorum, çünkü evet, mühendis adı altında işe giriliyor ama mühendisten orada ne yapması isteniyor?
Benim bildiğim mühendisliğin pek oturarak yapılabilecek bir tarafı yok.
"Mühendislik" tanım olarak nedir acaba? Kaçımız mühendis olarak işe girip de gerçekten mühendislik yapıyoruz?