electricmhnds
Üye
Öncelikle herekse iyi forumlar,benim sorunum şu iyi hoş devreler kuruyorum da burdaki elemanların neden kullanıldığını ve neden o konumda kullanıldığını veya neden o değerde kullanıldığını bilmiyorum yani kısacası o elamanın devredeki işlevini bilmiyorum.(bazı elemanların yani)Örnek vermek gerekirse aşağıdaki devredeki kondansatörler hangi özelliğinden dolayı orda kullanılmış neden o değerde kullanılmış ve neden oralara konulmuş bunlar hep soru işareti benim için bu tarz sorunlar için komponentlerin işlevlerini öğrenebileceğim kaynaklar,dökümanlar tavsiye eder misiniz?Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.Ekli dosyayı görüntüle 26001
NİKOLA TESLA Kardeşim,talep etmiş olduğun bilgileri öğrenmek için bazı arkadaşlarımız yıllarca okul okumak da,yıllarca çalışmak da veya özel kurslara gidip para ve zaman harcamaktadır.Size de aynısını yapmanızı tavsiye ederim.Kimse oturup,siz sordunuz diye sayfa sayfa döküman yazmaz.Merak ettiğiniz konular üç beş satıra sığacak mevzular değil.Sadece kitap okumakla teorik bilgi sahibi olmak da yetmiyor,pratik yapıp belli bir derecede el becerisi gerektirmektedir.Elektonik, birbirinden farklı sektörlere hizmet veren karmaşık bir meslektir.Bu işi hobi olarak yapacaksanız kitapçılardan temin edebilirsiniz.
orasını ben de biliyorum ama arkadaş sadece kondansatorü sorduğu için o şekilde bir cevap verdim.555 frekans tayinini sadece kondansator yapmaz.buna bağlı olan direnç ile birlikte R-C zaman sabitesi oluşturulur. kondansatörün şarj akımını sınırlayan direnç buna seri bağlıdırve sınırlanan akım ile kondansatörün şarj deşarj zaman eğrisi değişir. bu sayed
orasını ben de biliyorum ama arkadaş sadece kondansatorü sorduğu için o şekilde bir cevap verdim.
kaldı ki bir rast gele devre ile bir parça sorulmaz zaten. elelktronik parçalar özellikleri yanında insanın kendi hayal gücü doğrultusunda binlerce çok çeşit işe yarayabilir.
sadece görevlerini bilerek iş bitiremeyiz. ama özelliklerini bilmeden de hiçbir şey yapamayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?