Devre Temizleme Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -taha-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

-taha-

Katılımcı Üye
Merhaba evimin balkonunda ki atölyem de lityum pillerin ve diğer kimyasallar in yanmasıyla oluşan yangında kalan bazı cihazlarım var.bunlarda oluşan yoğun katman is kalintisi nasıl temizlenebilir.masaustu ekran kartımda yoğun is-kurum kalintisi var.anakartimi axperox ve kaynarsu ile yıkadım bulaşık deterjanı ile yıkadım en son izopropil alkol ile sildim ama is izi tam çıkmadı.birde elektrik yokken yanginda kalan erimemis olan PSU yu yıkayıp kurutup kullansam olurmu PSU pahalı model olduğu için atmaya kıyamadım.ates kasanın ontarafindaki plastik çerçeveyi eritip düşürmüş öndeki fanlardan 2 tanesi hafif erimiş sıkışmış.ama PSU kasanın arkasında ve içinde yangın yönü kasanın onu ve üstünde oldu oda sıcaklığı çok yükseldiğinden PSU bozulurmu sistemde elektrik yoktu

ilk önce geçmiş olsun güzel insan, cana gelecek mala gelsin. siyahlıklar is / kurum kalıntısı değil yanan boyanın izleridir. çıkmıyorsa ve satmayacaksanız zorlamayın bence. selülozik tinerle deneyebilirsiniz. psu olayına gelecek olursak, toz ve kimyasal atık içindeki kaynak makinelerini oto yıkamada basınçlı yıkamada temizlerdik, güzelce kuruduktan sonra kullanıma engel değildir. bu arada iki fanı yenileyiniz ve araya seri lamba girerek enerji veriniz.

Ustam yanık izi tamamen is kurum kaynaklı çok silince cikiyor ama okadar silmem çok zor. Boyanın yanacagi kadar ısınmış olsa plaket üstündeki tüm soketler erdirdi.erime yok henüz.soketlerde fakat yanan ortamdaki uzun süreli yüksek sıcaklık beni endiselendirdi.gerce itfaiye 15dk da geldi 1 saate kalmadan söndürdü ama bu sicaklik ne hasar verdi henüz belli değil birde kurum PCB üzerinde kimyasal yanma yapmış olabilir.atoylemde çokça lityum pil 1260 lityum pil yandı ve kimyasallar vardı hepsi yandı duvarda 1mm civarı kurum var.

güzel insan, o zaman tiner dayanacaksın (selülozik) ve sert bir fırça, biz genelde diş fırçası kullanıyoruz. bir çok bileşen sandığımızdan daha yüksek ısılara dayanabilir. bu yüzden enerji verirken kontrollü olmalıyız. ac sistemler için akkor flaman seri lamba en garantisidir.

Ekran kartımi biraz önce bulaşık deterjanı ve yüzey temizleyici karıştırıp kaynar su ile yıkadım fanlar dahil soğutucu bloğunu sadece metal olan bölümü önce bu deterjanla sonrasında porcozle yıkadım bolca duruladim kuruttum.karartı kalan yerleri plastik ise izopropil alkol ile pamuk la süte süte sildim PCB yi önce tinerle sonra alkol ile bastıra bastıra sildim temizlendi deneyince sonucu yazicam.ihtiyaci olanlar görsün diye buraya yazmak istedim

Porçöz uygun bir kimyasal değil. Lehim ve komponent bacaklarına zarar verebilir.

Geçmiş olsun diyeyim. Büyük badire atlatmışsınız.

güzel insan, porçöz HCl asittir ve metal üzerinde aşındırıcı etkisi vardır @serkan_48 ustamız doğru bir konuya parmak basmış. lütfen uygun olmayan aşındırıcı kimyasalları amacı dışında temizlik için kullanmayınız.

Porcoz u seyrettim kaynar suya ekledim de sadece soğutucu blok u temizledim 2 litre suya yarım caybardagindan az porcoz ile yıkadım sonra kaynar su ile duruladim yangında zaten metal çok zarar gördü nikel kaplamaları pul pul döküldü soğutucunun yangın sonrası dediğinizde haklısınız bu dökülen pul pul olan yerleri döktü asit.bilerek asit kullandım çünkü temizlenmiyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…