devre yardımı

Serkan Dostumun önerdiği ile benimki mantık olarak aynı butonları paralel bağlayarak mesafeyi çok aşırı uzatmadan istediğin sayıda kullanabilirsin ;).

Ya gerçekten nasıl teşekkür ederim bilemiyorum. cumartesi malzemeleri almaya gideceğim. sonuçları buradan paylaşacağım.

Ya gerçekten nasıl teşekkür ederim bilemiyorum. cumartesi malzemeleri almaya gideceğim. sonuçları buradan paylaşacağım.
Okuduğunu iyice anla acele etme, 220v yok ama yine de dikkatli davran yanlış bilgi vermekten kaçındığım gibi gereksiz masraf da çıkarmak istemem. Başardığında çalıştığını belirtmen tecrübe kazanman yeterli teşekküre gerek yok kendi düşüncem ;).

Okuduğunu iyice anla acele etme, 220v yok ama yine de dikkatli davran yanlış bilgi vermekten kaçındığım gibi gereksiz masraf da çıkarmak istemem. Başardığında çalıştığını belirtmen tecrübe kazanman yeterli teşekküre gerek yok kendi düşüncem ;).

Olurmu simdi olayi tam felsefik yaklasmissin redskymuscular arkadasimiz elinde fistikli baklava ile gelseydi yemeyecekmiydin?

( affiniza siginarak biraz tebessum olusturmanizi istedim baklava bahane sohbet sahane ahh kazim usta olsaydi yakardim bu forumu yakardim )

Bakmayin bana bu saatte devrelerim yandi sacmaliyor olabilirim az once cay ictim tadi farkli idi ya bozuktu yada bana kafayi buldurdu.. :D

( affiniza siginarak biraz tebessum olusturmanizi istedim baklava bahane sohbet sahane ahh kazim usta olsaydi yakardim bu forumu yakardim )
aslında lisedeki arkadaşların toplanması gibi forumdaki arkadaşlarında yıllık bir yerde toplanma imkanı olsaydı. buradaki insanlarla yüz yüze sohbet etmek isterdim.

aslında lisedeki arkadaşların toplanması gibi forumdaki arkadaşlarında yıllık bir yerde toplanma imkanı olsaydı. buradaki insanlarla yüz yüze sohbet etmek isterdim.

Açıkcası böyle bir etkinlik çok güzel olurdu. Ancak hayatın gerçeklerinden herkesin işi ailesi ve enbüyük etken farklı uzaklıklarda olmamız buna engel oluyor.. Belki aramızda 3-5 kişi reelde görüşüp sıkı dostluklar kurmuş olabilir. İnşallah bir gün neden olmasın. Temennimiz bu yönde.

Devrede tek butonla on off kontrol sağlanıyor. Denemedim ama görevi bu kaynak site aşağıdaki
Hocam devreyi kurdum.
Ancak led sürekli yanıyor.
Butonu çıkarttım yanmaya devam etti.
Devrede garibime giden bir şey var
Q1 transistorunun base ile emiter hattı kısa devre. Köprülü. Nerede hata ettim bilemiyorum

TOGGLE relay 555 google resimler de arattırın. 555 li bir sürü uygulama var.

Forum istatistikleri

Konular
129,829
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355
Geri