elimde önceki devreden npn transistör var onu kullanırım. entegre malzemenin ismi ne diye geçiyor? direk 4027 kodunda dessem verirler mi? bir de devre 2 yerden mi besleniyor? 12 v ve 5v gibi. bu durumda iki kaynağa ihtiyacım olacakBu şekilde çalışıyor. İki butonlu denedim sen istediğin kadar buton ekleyebilirsin çalışır. Kolay gelsin. ISIS dosyasını da ekliyorum. @redskymuscular
Bu metodla yapacaksan ve eğer amacın sadece led yakmaksa o zaman herhangi bir npn transistör kullanabilirsin. BC237 gibi.TIP41 3A akıma kadar dayanan bir transistör.
malzemeleri alıp kuracağım hocamdevreyi 12 volt ilede besleyebilirsin.
Bir adet 7805 ile 12vtan 5v elde edebilirsin böylece tek kaynak 12v yeter. Evet entegre 4027 diye alabilirsin.elimde önceki devreden npn transistör var onu kullanırım. entegre malzemenin ismi ne diye geçiyor? direk 4027 kodunda dessem verirler mi? bir de devre 2 yerden mi besleniyor? 12 v ve 5v gibi. bu durumda iki kaynağa ihtiyacım olacak
malzemeleri alıp kuracağım hocam
hocam malzemeleri aldım bugün inşallah devreyi kurucam.Bu şekilde çalışıyor. İki butonlu denedim sen istediğin kadar buton ekleyebilirsin çalışır. Kolay gelsin. ISIS dosyasını da ekliyorum. @redskymuscular
Bu metodla yapacaksan ve eğer amacın sadece led yakmaksa o zaman herhangi bir npn transistör kullanabilirsin. BC237 gibi.TIP41 3A akıma kadar dayanan bir transistör.