ekrem.kolu
Üye
Monofazeler neden dengeli dağıtılmamış ! sürekli T fazı 4 adet ??? !!! Bu dağılımla rölenin sistemi ayarladığınız cosfi değerine ulaştırması çok zor. Problem yaşamanız gayet normal !
Yükler eşit degilse bu durum normal r-fazı 10 kvar s-fazı 16kvar t-fazı 22kvar okudum röle üstünden kademe güçlerini nasıl yaymam gerek ??
1.kademe trifaze 5 kVAr
2.kademe trifaze 2,5kVAr
3.kademe trifaze 2,5kVAr
4.kademe monofaze 2,5kVAr R fazı
5.kademe monofaze 2,5kVAr S fazı
6.kademe monofaze 2,5kVAr T fazı
7.kademe monofaze 1,5kVAr R fazı
8.kademe monofaze 1,5kVAr S fazı
9.kademe monofaze 1,5kVAr T fazı
10.kademe monofaze 1 kVAr R fazı
11.kademe monofaze 1 kVAr S fazı
12.kademe monofaze 1 kVAr T fazı
Kademelerini bu şekilde ayarla akım trafosu değerin nedir?
Yükler eşit değilse bu durum normal miAkşam akşam beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün ne diyeyim
Yapılan kademelerle kompanzasyonun anayasaları ihlal edilmiş;
1) Monofaze kondansatörler üç faza eşit dağıtılmalıdır. Toplamda R fazına kaç kvar kondansatör düşüyorsa S fazınada T fazınada aynı miktarda düşmelidir.
2) Monofaze kondansatör 3 faza eşit dağıtılması gerektiğinden3 ve 3'ün katları sayısında olmalıdır.
Dengesiz yüklenmede hangi faza ne kadar kondansatör devreye alınacağına röle karar verir. S'de yük az S fazına monofaze kondansatör koymaya gerek yok hükmünü siz veremezsiniz. S fazına kondansatör gerektiğinde röle S fazına ait kondansatör göremeyeceğinden üçfazlı kondansatör devreye alır. R ve T'ye ait monofaze kondansatörleri devreden çıkartır ama sistem hala kapasitifte olabilir bu durumda monofaze kondansatör kullanmanın hiç bir esprisi kalmaz. Hedeflenen,ayarlanan cosfi değerine ulaşılamaz.
Dengesizlik verdiğiniz örnekteki kadar büyükse monofaze kademe sayısını arttırmanız gerekir(9 kademe monofaze kondansatör bağladığım tesisler olmuştur).Güçler ve sayıları aynı olmak kaydıyla. Röle her fazı ayrı değerlendirip istediği kadar kondansatör devreye alır. Siz yukarıda verdiğiniz değerleri bir zaman dilimi için görürsünüz durum değiştiğinde kademeleri dengesiz dağıtmışsanız ofsayta düşersiniz fatura zamanıda kırmızı kartı yersiniz.
Kullanmış olduğun röle marka ve modeli nedir? Birde dikkatimi çeken husus sen her kademe dağılımını değiştirdiğinde toplam kondansatör gücünüde değiştiriyorsun ! Başta verdiğin dizilimde toplam 26kVAr'dı. Şimdi ise 19kVAr ! ?
bu konuda sana katılmıyorum. kol akımlarının farklı olduğu durumlarda gerekli olan monofaz kondansatörleri ihtiyaç kadar takıyorum.bazı fazlara fazla monofaz kondansatör taktığım oluyor.yani sana göre dengesiz oluyor.fakat ofsaytada düşmüyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?