Devrenin burası kurtarılabilir mi ? Usb girişi sökülmüş.

devian

Üye
Arkadaşlar iyi haftasonları herkese, cihazım bluetooth hoparlör, mikro usb dişi parçası kopmuş, şarj olamıyor cihaz. Güzel de cihaz, kurtarmaya çalışıyorum. Yakından baktım sanki devre yolları da kopmuş sökülmüş gibi. Mikro usb girişi alsam geri lehimleyebilir miyim buraya? yoksa ölmüş mü? Aşağıda fotoğraf üstünde İşaretlediğim noktalara 5v verirsem cihaz çalışıyor sorun yok ama lehim nasıl tutacak oradan? Ya da tel falan çeksem yapabilirsem yani çok ince işlem istiyor. Eğer öldü derseniz elimde arduino tp4056 şarj devresi var onu bluetooth hoparlörün piline paralel bağlıcam, arduino'yu da bluetooth devresinin üstüne montelerim. Sevgiler, saygılar

20241208_161506.jpg

20241208_1615065.jpg

20241208_161506.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar iyi haftasonları herkese, cihazım bluetooth hoparlör, mikro usb dişi parçası kopmuş, şarj olamıyor cihaz. Güzel de cihaz, kurtarmaya çalışıyorum. Yakından baktım sanki devre yolları da kopmuş sökülmüş gibi. Mikro usb girişi alsam geri lehimleyebilir miyim buraya? yoksa ölmüş mü? Aşağıda fotoğraf üstünde İşaretlediğim noktalara 5v verirsem cihaz çalışıyor sorun yok ama lehim nasıl tutacak oradan? Ya da tel falan çeksem yapabilirsem yani çok ince işlem istiyor. Eğer öldü derseniz elimde arduino tp4056 şarj devresi var onu bluetooth hoparlörün piline paralel bağlıcam, arduino'yu da bluetooth devresinin üstüne montelerim. Sevgiler, saygılar

Ekli dosyayı görüntüle 112400
Ekli dosyayı görüntüle 112402
Ekli dosyayı görüntüle 112403
Kopan pinler yerine devre devamından tel lehimleyip üzerine yeni USB montajı yapılıyor ama bunları yapmak için elektronik mikroskop, kaliteli lehimleme aparatları ve çokca da daha önceden edinilmiş tecrübe lazım. Biri eksikse çok zor. Northridgefix isimli youtube kanalı var. Tavsiye ederim. Bu işlerin üstadı â'zam ı olmuş bir arkadaş var.

Ekli dosyayı görüntüle 112400
Ekli dosyayı görüntüle 112402
Ekli dosyayı görüntüle 112403
güzel insan bu reel videosu işine yarayabilir.
https://www.facebook.com/reel/461890342981618

Baba adam duvara kalın sıva yapar gibi lehim sıvıyor lehim noktalarına. Neyin yolunu görecek arkadaş burdan Allâh aşkına. Sen uçuyorsun bence yine :)
Olayı biraz kibarca tariflemişsin, bana başka şeyleri hatırlattı yapılan lehim :)
tavuk boku gibi lehim yapmış tamam, neyi nasıl yapacak diye paylaşmıştım bir daha sizden izin almadan video paylaşmam. neden büyüttünüz anlamadım.

Forum istatistikleri

Konular
130,069
Kullanıcılar
453,065
Son üye
jros

Yeni konular

Geri