Devreye besleme gerilimi bağlama sırası hk?

semsi1992

Üye
Katılım
1 Şub 2010
Mesajlar
34
Puanları
1
biryerde böyle bir soruyla karşılaştım devreyi hazırladın deniceksin ilk + mı bağlarsn - mi die bn - olarak düşündüm ve öyle cvpladım ama dorumu deilmi çok merak ediyorum bu bir şaşırtıcı sorumuydu yoksa bir cvpı varmı kafam çok karıştı kime sorsam bi yorum yapıp birini seçiyor :) dorusunu bilen varmı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
herzaman devreye ilk nötürleri veririz yada eksi(-) leri devre hazır olduktan sonra (+) beslemeyi yada fazı veririz.
 
hazır olduktan sonra derken nası bi hazırlık bu biraz açarmsn bn fazı verince yüksek akım ile birden bire çıkış bulamayıp parçayı yakıcanı düşünmüştüm ama hazır olduktan sonra derken farklı bişi var galiba açarmısın biraz rica etsem
 
Mesela bir arabanın aküsünü bağlıyorsunuz. Tabi bu arada arabaya dayanıyorsunuz ayrıca eliniz ayağınız da arabaya deyiyor.
Önce + kutup başını bağlamalısınız. Neden?
Diyelim önce - kutup başını bağladınız. Yani araba artık - kutuba bağlı, sizde elinizle + yı takarken istenmeyen durumlar olabilir.
Ama önce + yı takarsanız böyle bir durum olmaz.
 
bu gn biri aynen snin dedin gibi ama arabaya ilk - bağlanır dedi :D
 
Ama tanklarda (savaş tankları) önce - bağlanır. Çünkü tanklarda şase + ya bağlanır. İlginç bir detay. :)

Not= Sökme sırası da, doğal olarak takma sırasının tersidir.
 
iki senedr elektronik örencisiyim staj mulakatında böyle ilginç bi soruyla ilkkez karşılaştım pff girersem gittimde ilk sorcam şey bu sorunun cvpı olucak :)
 
iki senedr elektronik örencisiyim staj mulakatında böyle ilginç bi soruyla ilkkez karşılaştım pff girersem gittimde ilk sorcam şey bu sorunun cvpı olucak :)

ben kendi adıma yazacaksam ilk önce (-) eksiyi yani nötr ü bağlarım ama sorunun cevabıda budur diye düşünüyorum :rolleyes:
 
Kısaca motorlu araçlarda ilk önce Şase (bazı araçlarda polarite değişkenlik gösterebilir) Sabit tesislerde ise ilk önce toprak ve sonra sırasıyla nötr (bazı ülkelerde nötr ile toprak aynı baraya bağlıdır) ve fazlar bağlanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,939
Mesajlar
921,851
Kullanıcılar
451,116
Son üye
ELSAN_272

Yeni konular

Geri
Üst