DGS

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
Arkadaşlar ben bu sene 2 myo kontrol otomasyona başladım seneye dgs hazırlanmayı kısmetse mühendisliği kazanmayı planlıyorum.Ancak çoğu kişi dgs yi kazananlar imkansızı başarıyor diyor.Bu kadar zormu ? izmirde dgs üzerine eğitim veren kaliteli dershaneler hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.Ayrıca bazı arastırmalarıma göre deniyorki kazansan bile okumak çok zormus kazandığğın takdirde eskiden 3. sınftan devam ediliyormus simdi 1.sınıftan baslanıyormus.Sonra 1 dersten bile kalsak intibak dedxnen bi sey yüzünden okulodan atılıyomusuz bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.Kafam karışık :confused:
 
Son düzenleme:
Çalışan yapar kardeşim. Tabi sıkı bir matematiğe ihtiyacınız var. Artık 1. sınıftan başlatıyorlar onu biliyorum. Mühendisliğe matematiğiniz yoksa bulaşmayın demeyeceğim ve bulaşın. Çünkü okumak isteyen biri kesin okur. İçinizde istek varsa direk olun mühendis. tabi mühendisliği okumak zor. kolay olsa herkes mühendis olurdu.

Size tavsiyem üniversite sınavına tekrar katılın. Öyle kazanın. DGS ile uğraşmayın. Biraz araştırın YGS-LYS olayını. eğer dgs ye gireceğim derseniz; Çalışan insan yapar.. Saygılar, başarılar.
 
sn ELEKTRİK MÜH. ancak ben bu sene ygs lys basvuru yapmadım seneye ygs lys hazırlanırsam direk 1 yıl kayıp demek =) Açıkçası seneyede girsem kazanacağımı sanmıyorum çünkü bende fizik kimya pek bulamazsınız =( ama dgs ye girsem yatmam kalkmam matematiğe çalısırım yaparım sonuçta 2 ders sadece mat ve türkçe .Ancak kazanırsam bu iki yıllığı bosa okumus olucam direk 2 sene sene kaybı demek =( Girmeyeyim diyesim geldi
 
Siz bilirsiniz. Yani ben sadece size bir tavsiyede bulundum.
 
Ben girdigimde intibak süreci vardı intibak sürecini bitirdikten sonra normal ögrenci statüsünde devam ediyodunuz ama artık bildigim kadarı ile üniversitelerde intibak süreci kaldırıldı.Normal ögrenci statüsünde başlıyorsunuz.
 
yani diyelimki seneye kazandım bu iki yıllığı içe sayarak sıfırdanmı başlayacağım
 
Kardeşim bende bu sene dgs ye hazırlanıyorum Kocaeli Üniversitesi M.y.o Elektronik Teknolojisi mezunuyum DGS anlatıldıgı kadar zor bi sınav değil sadece disiplinli çalışılması gerekir.Bu kurala uyarsan sınavı kazanırsın =) Sana başarılar
 
snScknOztrk yorumun için teşekkürler sorun kazanmak değil ben çalıştıktan sonra yaparım inanıyorum ben bu zamana kadar hep tembellikten kaybettim zekasızlıktan değil çalışınca olur yapılmayacak bir şey değildir elbette ancak kazanmaktan daha ziyade sorun kazandığımız taktirde 4 yıl okumak adaletmi ben zaten meslek lisesinde 4 yıl görmüsüm 2 yıl burda gördüm tamam kabul ediyorum belki mühendisliklerim kadar derslerimiz ağır olmayabilir ancak ben 4 yıl lisede gördüğümün üstüne 2 yılda bir şeyler koyarım birde gider mühendislikte bi 2 yıl okurum piyasadaki anadolu liseli çıkışlı mühendislerden artım olur eksim olmaz neden 2 yıllığın üstüne 4 yıl bunun mantığı ne zaten teorik bir an önce okuyalım çıkalım meydana zaten okulda öğrendiğin piyasanın yüzde kaçıyla uyuşuyor ki tamam okulda bir şey öğrenmeden piyasada ne oluyor bitiyor anlamazsın ama ben 6 sene okumuşum üstüne 4 yıl okumanın mantığı ne kimse 2 yıllıkta bir şey öğrenilmiyor demesin öğrenmek isteyene emin olun katkı sağlıyor.
 
2012 dgs ile erciyes eem kazandım. disiplinli çalıştıktan sonra kazanması kolay bir sınav. okuldan atılma olayı yok. eskiden intibak sistemi vardı. artık intibak da yok. kaçıncı sınıftan başlayacağın tam belli değil bazı ünv.ler 1.sınıf bazıları 2. sınıf veya 3.sınıf olabiliyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,548
Mesajlar
927,830
Kullanıcılar
452,166
Son üye
özgür çetin14

Yeni konular

Geri
Üst