Selamlar,
Copeland scrool digital kompresörlerinde basma hattının üzerinde ayrı bir basınç çıkışı var. Araştırdığımda çokta ne işe yaradığını anlayamadım. Üzerine bir selenoid valf takılıyor sanırım. Bir müşterimin market dolabına zbd serisi kompresör sonradan takılmış. Kompresörde basınç yok ve muazzam rahatsız edici sesli çalışıyor. Dolabın emme hattı zeminden 3 metre dikey 15 metre kadar yatay ilerleyip kompresöre geliyor. Kompresörün üzerinde bulunan en üstteki boru körlenmiş. Scrool digital kompresörlerdeki bu fazladan çıkış ne işe yarar, körlemenin zararı olur mu?
https://climate.emerson.com/en-us/shop/1/copeland-sku-zbd45kce-tfd-551
O kompresör ne zamandır Orada takılı imiş. Bu zaman zarfında soğutma performansı nasılmış. 4 5 senedir atıyorum o şekilde çalıştı ve sorun yeni çıktı ise kompresör o körleme nedeniyle zarar görmüş olamaz bence. Sorun başka bisey olabilir. Sonuç olarak kompresör gitmiş. Yenisinde de orayı körlemek gerekir heraldeSelamlar,
Copeland scrool digital kompresörlerinde basma hattının üzerinde ayrı bir basınç çıkışı var. Araştırdığımda çokta ne işe yaradığını anlayamadım. Üzerine bir selenoid valf takılıyor sanırım. Bir müşterimin market dolabına zbd serisi kompresör sonradan takılmış. Kompresörde basınç yok ve muazzam rahatsız edici sesli çalışıyor. Dolabın emme hattı zeminden 3 metre dikey 15 metre kadar yatay ilerleyip kompresöre geliyor. Kompresörün üzerinde bulunan en üstteki boru körlenmiş. Scrool digital kompresörlerdeki bu fazladan çıkış ne işe yarar, körlemenin zararı olur mu?
https://climate.emerson.com/en-us/shop/1/copeland-sku-zbd45kce-tfd-551
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler,
Sayın serkan_48, Gürkan İzmir, yaklaşık 9 ay önce sisteme ilk müdahale i yaptığımda gaz eksikti, kaçağı bulup gaz şarjı yaptım. Müşterimin beyanına göre şu andan 15 ay öncesinde kompresör değişmiş. Kompresör poe yağlı olduğundan r404 gaz şarjı yaptım. 3 ay önce yine gaz eksikliğinden yine gaz şarjı yaptım. Bu sabah sistemi kontrol ederken r22 uyumlu genleşme valfi olduğunu gördüm. Sonra kompresörü takan ustayı aradım. Ustanın dediğine göre bu kompresör her gaza uyumluymuş. Tedarikçisi hepsine uyar demiş bunu vermiş. Kompresörü şu an atölyeye aldım. Yağının rengi çok koyulaşmış. Her şeyden önce kompresörü bir sürücüyle denemeyi düşünüyorum. Sonrasında sistemde ne gibi bir revizyon yapmam gerekir planlamaya çalışıyorum. Böyle her gaza uyumlu kompresör ler varsa kompresör alırken boşuna gaz cinsini belirtiyoruz galiba. Tavsiyeleriniz önemli.
Kompresör deki yağın, gaz ile uyumlu yeterli değil. Aynı zamanda mekanik tasarımının da uyumlu olması gerekir doğru anladım değilmi?
Sistemde gördüğüm bazı hatalar var. Müşteriyle anlaşabilirsek resimleri paylaşacağım. Sistemin verimli çalışması için öneriye ihtiyacım olacak. Anlaşılan iyi bir revizyon gerekiyor.
Detayları paylaşacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?