Dijital output kartını korumak

denz52

Üye
Katılım
19 Ocak 2009
Mesajlar
85
Puanları
1
Yaş
47
İyi çalışmalar

Kullanmış olduğum ısıtıcı tristör kartının tetikleme sinyali siemens dijital output kartından gelmektedir.24vdc.
Bu tristör kontrol kartında 220vac dolaşıyor. Bazen bir problemden dolayı bu kart devredışı kalıyor ve dijital output kart çıkışımı da yakıyor. (şu an sürekli çıkış veriyor)(tahminim karttaki sorundan dolayı 220ac ile 24dc bir şekilde çakışıyor)

Bunu önlemek için 24vdc çıkıştan sonra ve trsitorden önce 1 sigorta koydum (500mA) ancak bu defa da sigorta da attı dijital output kartı çıkışı da yine bozuldu (sürekli çıkış veriyor)

Bu kartın çıkışlarını korumak için ne yapabilrim?
Saygılarımla...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
plc çıkışı -->optokuplor--->ısıtıcı tristör kartının tetikleme sinyal.Kaynaklar ayrı.
 
tek kontaklı basit bir röle kullan tristörün tetikleme enerjisini rölenin normalde açık kontağından geçir, rölenin bobininide output kartından besle ,kolay gelsin ,şemasınıda ekledim
 

Ekli dosyalar

  • tristor koruma.rar
    4.4 KB · Görüntüleme: 40

Sigortalı ve röleli interface kartları mevcut piyasada.En güvenilir şekli bu kartları kullanmak.Phoenix contact, weidmuller de bulabilirsin.
 
Merhabaalr en iyi yöntem şudur zaten genellikle plc cıkısları genellikle söyle yapılır plc cıkısı ile cıkı 24-220 acdc artık neyse 220vac ise cıkısı burada 220volt ac röle ile kontrol et ve rölenin NO açık kontağından ısıtıcı veya herhangi bir yük bağalayara çalıştrıısan hiç bir şekilde plc nin çıkısına zarar vermezssin ve ısıtıcın normalde kaç amper sigorta geciyor ise ona görede faza sigortayı seri bağlayıp resistöre enerji vererek sorunu çözmüş olursunuz.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
 


20 senedir kullanılıyor bahsettiğim kartllar.Bilginize.
 
hocam hem kolay hem ucuz plc outputdan 24vdc çıkış alıyorsun.24vdc bobinli bir röle kullan rölenin com ucuna transistör kartını hangi voltaşla tetikliyorsan onu gir rölenin açık kontağındanda transistörü tetikle en kötü rölenin kontağı bozulur....
 
Herkese teşekkür ederim.
Bir röle koyacağım 24vdc bobin uçlu, yalnız 24vdc tetikleme gerilimini (tristor için) plc beslemesinden alırsam bu defa da komple plc ET200m modulune zarar veririm diye çekiniyorum.
Sanırım artı bir de güç kaynağı bağlayacağım..
 
dijital output kartının yaptığı çıkış ile bir röle çektirerek tristörü sürebilrisiniz...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…