dijital voltmetre bağlantısı yardım

morbeyaz

Üye
Selamlar

Elimde, resimde gördüğünüz Dijital voltmetre var. Dc 0-100 volt. Bağlantıyı yapıyorum fakat dimmeri sürdüğüm zaman 13 volt ve yukarısını gösteriyor. 0 dan başlamıyor. ikisi de bozuk olamaz diye düşünüyorum. Aldığım yerde denedik fakat sadece çalışır durumda olup olmadığını. Dimmerin çıkış enerjisini kırmızı ve beyaza bağladım. Siyah olana da eksi verdim. Başka şekilde mi bağlanıyor. Bağlantıyla ilgili bir kaç video buldum. Onları da denedim ama olmadı. 24 Volt enerji anahtara geliyor. Anahtardan dimmere. Dimmerden motora gidiyor ve motora hız kontrolü yapıyorum. Var mı yardımcı olabilecek?

Ürün bu

Merhaba, sn. morbeyaz. 9 voltluk bir pili veya 12 voltluk bir akü voltajını test amaçlı olarak bu dijital voltmereyle bene öncelikle bir ölçün, 9 ve 12 volt dc. yi tam ve net olarak görüyorsanız eğer iç kalibrasyonunda bir sıkıntı halihazırda hiç yok demektir. Ama 13 volt ve üstünden başlayıp bu dc. değerleri gösteriyorsa kalibrasyonla ilgili bir iç sıkıntısı (Ayar bozukluğu durumu) belki olabilir.

Voltmetreler ister dijital ister analg yapıda olsun devreye paralel, ampermetreler ise seri olarak bağlanmalıdır, değer gösterme karmaşası veya herhangi bir sayısal değer yanlışlığının olmaması açısından. Sanırım bu dijital voltmetrenin kullanma kılavuzunda yer alan Elektrik bağlantı şemasına göre ve tam dc devreye paralel kalacak şekliyle bağladınız bu dijital voltmetreyi. Bu dimmer daha önce tiyatro perdelerinin otomatik açılması işleminde kullanılan dc motorların kontrolünde kullandığınız ve dc. akımı dc dimmerle kontrol eden bir dimmerdi, çok yanlış hatırlamıyorsam. Dimmerin 0 skalasında 0 volt dc. yerine 13 volt dc. en alt sınır olarak tam çıkmış olabilir mi? Şu anda tam olarak da aklıma bu geldi veya diğer başka açılardan başka yorumları yapabilecek diğer üyelerin yorumlarını bir müddet için bekleyelim. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim Binbaşım.

Evet. Tiyatro perdesinde kullanılan sistem. Çin'den sipariş ettiğim ve slider dimmer olarak geçen bir parça ile hız kontrolü yapıyorum. Avometre ile dimmeri ölçtüğümde 0 noktasından 24 volta kadar değer vermekte. Yanlış bağladığımı düşünüyorum fakat bir çok kez farklı uçları farklı şekilde değiştirerek bağladım. voltmetrenin siyah ucuna eksi verdim. Diğer uçlarını da dimmerin output çıkışına bağladım. Çalışmada sıkıntı yok fakat değer görmede sıkıntı var. Sizin de yazdığınız gibi. Elimdeki yedek dimmer ile bahsettiğiniz şekilde deneme yapacağım. Sabaha kaldı artık. Cevabınız için tekrar teşekkür ederim. Bir çok mesajıma ilk cevap yazan büyüklerimizdensiniz. Var olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…