Diode ve Netduino

Direnç tr sürmek için yani pin çıkışı yüksek tr yi bozmasın. Base kontrol pinidir çıkış vermez!
Evet tüm voltajların şasesi ortak bağlanacak dioda gerek yok. Diod koyman halinde sistem beslemende otomatikman 0,7v düşüş gerçekleşir ve + ya - ye koyman sonucu değiştirmez. Önceden dediğim örnek verdiğim gibi, voltaj /ters bağlantı önlemek adına farklı tedbirler var. Onları inceleyebilirsin, işlemcilerin giriş çıkış pinlerini mantığını incele eminim sorularının cevabını bulacaksın.

Normal şartlarda zener diyotu koruyucu olarak kullanmak saçmalıktır. Her zaman stabil seviyede giriş sinyal gücünüz olmayabilir. Yani giriş pin akımlarınızın gücü önem taşımaz. Fakat elektronikte seçilen tüm elemanlar nominal forward akım ve gerilimleri ile tasarlanır. Zener yerine optik izelatör her zaman doğru seçimdir. Uygun durumda analog veya dijital olarak seçilebilir.
Mikro işlemcili devre tasarımlarda hem izoleli sinyal girişi hemde izoleli güç girişi ile çözünürlük ve parazitlerle hiç uğraşmadan sağlıklı analog sinyaller işleyebilirsiniz.
Sinyal yada güç izelasyonu sağlanmayan tüm devreler hem parazitlerden etkilenir hem de ilgili devreler kendi kendine parazit üretir.
Bknz: Thermal Design, Noise reducation,

Ben de @seagate Ustam gelse diyordum, yorumlarını merakla sabırsızlıkla bekledim :)

s.a.
Evet nereden nereye...! Daha diot nedir onu anlamadan başka başka teknolojiler çıktı.

Peki üstat; lent beyin dediğine göre transistörün base pininden arduino'ya akım geçmiyor, eğer doğru ise arduino gnd'ye giden kısma seri bir diot koysak ve gnd'ye giden 10v negatif akımı engellesek (çalışırmı, olurmu)

Daha önce yazacaktım; bu soru şebeke ceryanı ac diye nötr vermesek ne gerek var diye soranlar gibi olmuş ... Hem arduino ile uğraş hem bunu sor ne diyeyim basamakları hızlı tırmanmışsın abim (yaşım 35) :)

s.a.
lent bey, programcı olduğum için arduino (daha doğrusu ben netduino ile uğraşıyorum) problem değil. Ama Elektronik bilmediğim şey. Elektronik ile uğraşsaydım bu durumda Netduino karışık gelecekti :)

s.a.
Evet nereden nereye...! Daha diot nedir onu anlamadan başka başka teknolojiler çıktı.

Peki üstat; lent beyin dediğine göre transistörün base pininden arduino'ya akım geçmiyor, eğer doğru ise arduino gnd'ye giden kısma seri bir diot koysak ve gnd'ye giden 10v negatif akımı engellesek (çalışırmı, olurmu)
Tr anahtardır base ucu da onu bastıran parmağındır ;). Diyot koymayı eklemeyi unut, şaseyi direk bağlamalısın, örnek vereceğim ama dediğin gibi işin dışındasın ne kadar anlarsın bilmem, Pc supply ortak şaseye sahip +12,+5,+3.3,-5,-12 v barındırır.
Resimde toprak diye geçer hepsi birbirine bağlı ;)
6.gif

s.a.

O zaman arduino/netduino ya giden gnd'ler problem teşkil etmiyor. Diğer durumlarda da bit shifter vs. kullanmak gerekecek diye anladım.

hepimizden Allah razı olsun :)

s.a.

mkorkulu bey bu 7805 sabit olarak değeri 5v'a düşürüyor değil mi?
Yani 10volt veya 12volt farketmez bu değeri 5volta düşürüyor ??

Forum istatistikleri

Konular
130,059
Kullanıcılar
453,041
Son üye
İHSAN DOĞAN

Yeni konular

Geri