Sayaç yanmadı. Luna LUN10 sanırım 100A ya kadar dayanıyor üzerinde öyle bir ibare var.abi 60 amper napıyon evde sen ? 13 kw yük yapar o ? şimdiye kadar yanmadığı iyi. sayaca bak yanmıştır bir yerler Sigorta dipleri falan ?
Sayaç neden yanmış olmalıydı?yanlışlık olmalı o sayacın yanmış olmalıydı kablo yanabilir yangın tehlikesi var ...
maksimum 40A taşır diye görmüştüm 100A yapmışlar demek ki bir çok sayaç yanmış daha dayanıklı yapılmış.Sayaç neden yanmış olmalıydı?
Sayaçlarin uzerindeki akım degerleri, örneğin 10(80)A bu sayacin normal olcum yapabilecegi nominal akim değerlerini gösterir. 10(80)A = Bu cihaz 1A ile 80A yuk altinda hatasız ölçüm yapar. Bu akim degerleri dışında olcumlerde hata yapabilir anlamindadir. Devreden gecen yuk sayaca zarar vermez Sayaç yanmasi gevsek baglanti ile olusan sonucturmaksimum 40A taşır diye görmüştüm 100A yapmışlar demek ki bir çok sayaç yanmış daha dayanıklı yapılmış.
100 a sayaçtan 150 a güç geçerse evet sayaç yanmaz çünkü patlar. Çok da güzel patlar üstelik. 100a larda bile Deli gibi ısınır üstelik. O100 a ibaresi doğru ölçüm aralığı değil ustam sayacın dayanabileceği yük diye biliyorumSayaçlarin uzerindeki akım degerleri, örneğin 10(80)A bu sayacin normal olcum yapabilecegi nominal akim değerlerini gösterir. 10(80)A = Bu cihaz 1A ile 80A yuk altinda hatasız ölçüm yapar. Bu akim degerleri dışında olcumlerde hata yapabilir anlamindadir. Devreden gecen yuk sayaca zarar vermez Sayaç yanmasi gevsek baglanti ile olusan sonuctur
Hiç bir yerde sayaç patlamasina ilişkin bir bilgi görmedim üstadım, şahit te olmadım. Patlaması teknik olarak ta mümkün degil. Ancak kullanim amaçları doğrultusunda her ürünün uretiminde kullanilan malzeme tür ve kapasitesi, üzerinden gececek azami yüke göre dizayn edilir. Sayaclardaki durum da bundan farklı değildir. Buna bağlı olarak sayacin uzerinden kapasitesi uzerinde akim gecirmek cihazin arizalanmasina ve işlevselligini kaybetmesine neden olacaktir. Dogru olcumleme icin doğru degerlerdeki urunler kullanilmalidir. Ancak bu durum sayaç patlar anlamina gelmez. Patlama olasiligi sayaç uretiminin tabii olduğu hic bir şarta uymayacagi gibi kabul edilemez de.100 a sayaçtan 150 a güç geçerse evet sayaç yanmaz çünkü patlar. Çok da güzel patlar üstelik. 100a larda bile Deli gibi ısınır üstelik. O100 a ibaresi doğru ölçüm aralığı değil ustam sayacın dayanabileceği yük diye biliyorum
Sayın ustam bu arkadaşların üzerinden geçmesi gerek akım sınırsızmı bir dayanımı yokmudur. Bizim 170 amperlerdeydi ve tedaş tan çok ciddi uyarı almıştık. Bizimi korkuttular ozamanHiç bir yerde sayaç patlamasina ilişkin bir bilgi görmedim üstadım, şahit te olmadım. Patlaması teknik olarak ta mümkün degil. Ancak kullanim amaçları doğrultusunda her ürünün uretiminde kullanilan malzeme tür ve kapasitesi üzerinden gececek azami yuke göre dizayn edilir Sayaclardaki durum da bundan farklı değildir. Dogru olcumleme icin doğru degerlerdeki urunler kullanilmalidir ancak bu patlar anlamina gelmez. Patlama olasiligi sayaç uretiminin tabii olduğu hic bir şarta uymayacagi gibi kabul edilemez de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?