Bekledigim cevap bu idi. Sagolun . O zaman 60 watt ampulu seri baglarsam aki.i 5 amperle sinirlamis olurum. Yanlisim varsa uyarin.Ampul tam yanıyorsa üzerinde 12V var demektir.
Bu durumda çekilen akım 15W/12V=1.25A dir.
60Wlık ampul de tam yanarsa üzerinden 5A geçiyor demektir. Ancak besleme gerilimin doğrultusunca aküden çekilecek akım değişeceği için ampülün patlama olasılığı da vardır.Bekledigim cevap bu idi. Sagolun . O zaman 60 watt ampulu seri baglarsam aki.i 5 amperle sinirlamis olurum. Yanlisim varsa uyarin.
Burayi tam anlayamadim. 60w araba ön far ampulunu aku beslemesine seri baglarsam ne gibi bir durum olusup patlar.60Wlık ampul de tam yanarsa üzerinden 5A geçiyor demektir. Ancak besleme gerilimin doğrultusunca aküden çekilecek akım değişeceği için ampülün patlama olasılığı da vardır.
besleme voltajın 20V ise akünün iç direncinün küçük olduğu durumlarda lamba üzerinde 12V tan yüksek voltaj olur.Burayi tam anlayamadim. 60w araba ön far ampulunu aku beslemesine seri baglarsam ne gibi bir durum olusup patlar.
Konverterle sorunu cozdum tesekkurlerUzman degilim ama ,3s lityum icin size gereken 12.6 volt. Motor calisirken sarj edeceksiniz herhalde. Araya lamba takmak yerine akim ve voltaj ayarli bir xl4016 DC DC cevirici (converter)modulu baglayip 12.6 Volt , 5 Ampere sabitlerseniz daha verimli ve saglikli olur bence. Kucuk bir fan ile modulu sogutmayi unutmayin.
Yanlisim varsa duzeltin lutfen!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?