Direnç nasıl hesaplanır?

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bana DC gerekiyorda siz şimdi böyle deyince projeyi 50v a düşüreceğim zaten coil gun yapacağımdan sadece atış gücünden vebal vermiş olacağım yardımınız için teşekkürler.
Genç kardeşim;belliki birşeylere heves etmişsin.hevesini kırmak istemem ancak senin bu yaşlarda bu seviyede volatjlarla ugraşmanı hiç tavsiye etmem.Daha düşük gerilimlerle çalışan cihazlarla ugraş.
Bende senin yaşlarda kazayla bir kondansatör patlattım;Allah muhafaza eger yüzüme gelseydi hayatta olmayabilirdim.Bilgin arttıkca ilerde ugraşırsın yüksek voltajla.Zaten ögrendikce yüksek voltajdan herzaman korkacaksın.
Ben hala ilk yaptıgım cihazı fişe takarken kafamı aşagı egiyorum.
 
Neden? açıklarsanız sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 110819
bu şekilde yapamaz mıyım?
Hayır, öncelikle seri dirençten sonra paralel direnç lazım.
sadece potansiyometre tehlikeklidir

Öğrenmenin bir zararı olmaz, ancak yüksek voltaj (100V fazlası) can güvenliğiniz için tehlikelidir.

Direnç hesaplamanızı linkte verdiğim veya benzer "online calculator" uygulamalarından yapabilirsiniz.

https://www.allaboutcircuits.com/tools/voltage-divider-calculator/
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…