Bu kadar uğraşasıya hazır bisiklet farı alsaydın keşke.Arkadaşlar merhaba. Ben bembeyaz şerit ledden 44 Smd Led çıkarıp paralel bağladım.
Bunları deneme yanılma yoluyla dirençlerde test ettim ve ledlerin az ısındığı ama direncin biraz fazla ısındığı direnci seçtim.
Ledler en parlak bu dirençte yandığı için bunu kullandım ama direnç ısısı kafamı kurcalıyor. Neredeyse 50-60 derece var.
Bu dirençlerin ömrü 10 yıl felansa 3-4 yıl götürür mü acaba
direnç değerini bilmiyorum Renklerini sonra söylerim. İşlerimi bitireyim yazıcam.
Bisiklete dandik far aldım ama Tek noktaya vuruyor çok dandik görünüyor.Bu kadar uğraşasıya hazır bisiklet farı alsaydın keşke.
Çok sağolasın bilgiler için. Led üzerinde 2-3 ten fazla smd Led mefta olursa söküp yeni Led işık yapıcam o zamanŞema yok nasıl bağladın bilmiyorum ama
44 ledi birbirine paralel bağladın ve 44ü için sadece bir direnç kullanıyorsan
o paralel ledlerin biri diğerinden fazla akım çekecek bozulacak,
veya olduki 10 ledden sonraki bağlantı koptu
44 lede bağlanöası gereken direnç 10 lede bağlanmış oldu geçmiş olsun.
Neyse çalışır bir şekilde artık.
Direnç ısınmasını hiç dert etme, yangın çıkarmasın yeter.
Hesap kitap yapmayı bilmem malesef. Ben olayı biraz anlamış gibiyim sanırım.Besleme gerilim nedir , ledlerin tanesi kaç voltta çalışıyor kaç amper Mamper çekiyor bunları söylerseniz size daha uzun ömürlü olması için biligili üyeler yol gösterecektir
Hesap kitap yapmayı bilmem malesef. Ben olayı biraz anlamış gibiyim sanırım.
SMD Led çiplerin bir adeti bildiğim kadarıyla 3 volt - 20 miliamperle çalıştığını okumuştum.
Ben bunları 4.7 volt vererek çalıştırıyorum sanırım. Az sıcak çalışsın dünya dağılmaz ya3 volt olunca zaten parlamak istemiyor şu ışıldaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?