Yanmaz . Siz tekrar kontrol edin.Bilmediğim için 470K pot'a 5 volt verince yandı
Usta önce duman çıktı. Sonrasında çok aşırı derecede ısındı. İçinde ufak bir kırmızı kıvılcım çıktı. Bir daha çalışmadı.Yanmaz . Siz tekrar kontrol edin.
Yukarıdaki sorularına cevaplar:
*R=E/I (bazı yerlerde R=V/I şeklinde de görürsün)
Burada R=direnç (birimi ohm) E=gerilim (birimi volt) I=akım(birimi amper). Haliyle bu formülden diğerlerini çekersek E=R*I ve I=E/R formüllerini de elde edebilirsin.
I=E/R I=1/10=0.1A. P=I*E=0.1*10=1W
Hocam yanlış anlama ama hiç bir şey anlamadım. İlk baştakini nasıl hesaplicam veya bunu. Hiç anlamadım ki.
yıldız R Eşittir E bölü I
Şimdi sen bana, R biriminin
E biriminin I birimine bölünmüş hali olduğunu falan mı anlatmaya çalıştın? Yanlış anlama.
Alttaki uzun formülü hiç okuyamadımMatematikle aram kötüdür ama zamanla öğrenicem inşallah yardımlarınızla. Aşağıdaki formülü madde halinde aşağı sırayla yazabilirmisin? Gerçekten çok karışık algılamakta veya okumakta zorlanıyorum ve bir şey anlayamadım.
Şimdi Şöyle mi yazdın acaba?
I=E/R I=1/10=0.1A. P=I*E=0.1*10=1W
Amper, voltun ohm ye bölünmüşüdür.
Amper değeri 1 ise
1/10=0.1 Amper
Watt, amperin volta çarpılmışı olup, 0.1 amperi 10'a çarpınca 1 watt elde edilmiş olur.
Diyorsun galiba. Ama bu sefer formüldeki 10 Nereden geldi? Kafamda deli sorular
O da var ama benimki bambaşka bir proje. Hem Uzaktan kumandalı mekanizmalar termal cihazlar vs daha binlerce şey var yapmam gereken. Aklımda tübitak'a arge'ye veya aselsan'a gönderdiğim ve bakılmadan reddedilen 927 projeyi hayata kendi ellerimle dişimle tırnağımla geçirmek istiyorum. Bunlardan çok azı devresiz. Geri kalanı devreli. Bir kaçını yaptım ve hayatımı bir çok şekilde kolaylaştırdı. Patent başvurularını yapıp patentlerini de aldım. Her birini tek tek kendi ellerimle üretip geliştirmek ve insanlara hiç kimseden yardım almadan sunmak gibi hayallerim var. Sadece biraz uzun sürecek kalphırsızı hanımefendi.devre işleriyle neden uğraşman lazım, aklında ne var onu açıklarsan daha iyi yardımcı olurlar. yakıtsız bedava Elektrik falan üretip evinde kullanmayı falan düşünüyorsan, şimdiden vazgeç zamanını gidip ailenle falan geçir derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?