O zamanda unutma ihtimali var .Merhaba yapmaya çalıştığınız şey devreden çıkmadığında hattaki yakıtı kaynatabilir, bujileri bloğa kaynatabilir hatta aşırı akım çektiği için kabloları eritip yakabilir. Devresi basit ama aracınızı yakabilecek riske sahiptir. Böyle bir işe kalkışmadan önce iyi düşünün. İllaki ayrı bir hatla bujileri kontrol etmek istiyorsanız anahtarlamayı elle manuel olarak yapın kontrol sizde olsun, Elektronik devrede değil.
içeri bi yere ışık ceksem aklif olduğu zamanda yansa?Merhaba yapmaya çalıştığınız şey devreden çıkmadığında hattaki yakıtı kaynatabilir, bujileri bloğa kaynatabilir hatta aşırı akım çektiği için kabloları eritip yakabilir. Devresi basit ama aracınızı yakabilecek riske sahiptir. Böyle bir işe kalkışmadan önce iyi düşünün. İllaki ayrı bir hatla bujileri kontrol etmek istiyorsanız anahtarlamayı elle manuel olarak yapın kontrol sizde olsun, Elektronik devrede değil.
benım ecu yapmıyor o yüzden alternatif yol arıyorum.. yakıt sıcaklık sensörünü fişini çekince yapıyor çalışıyor bujiler kadranda ışık 5 sn yanıyor yani sistemde röle kablo vesaire bı sıkıntı olsaydı o zamanda yapmazdıbujilere akım gelmemesi role ve Sigorta yolunu takip etmekten geçer,
beni yanlış anlama macera kelimemden dolayı beceriksiz demiyorum ama bu aklındaki macera olur, o yapmaya çalıştığın şeyi ecu yapıyor zaten,
ben soğuklarda 2 kere kontağı açıp ışıkların sönmesini bekliyorum hemen alıyor
sensörü sıfırladım sorun gene aynı.. sensör fişini çekince vagcom da -40 okuyor sensör takılıyken yakıt, hava sıcaklığı, su sucaklığı hepsi mantıklı rakamlarda doğru gösteriyor ama bujilere akım yollamıyor.. hangi derecenin altında tetikliyor onu bulmam lazım tek tek deneyereko zaman yakıt sıcaklık sensörüne ağırlık verecen bi şekilde ecuyu kandıracaksın,
ya sensör doğru veri göndermiyor ecuya, sen o sensörün bilgileriyle Elektronik bölümünde konu aç bence orda işi bitirirsin, buji tarafına bulaşma en ufak bi sıkıntıda çok ağır masraf açarsın,
yakıt ısı sensörünün data ucuna potansiyometre yada uygun bir direnç türevi bişey bağlarsan çözülebilir, bitane kaliteli obd alırsın yakıt ısısını online görerek ayar çekersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?