drows
Üye
sanırım anolog sensör... en alt yazdığınız paragrafa katılıyorum... yakıt ısı sensörü ect su sıcaklığı out air temp yada ıat sensörününden gelen verileri birleştirip komplemi yorumluyor yoksa sadece yakıt ısı sensörü verisine göre mi bujilere akım yolluyor onu merak ediyorum.. mesala ect yi söktüm -40 yazdı ama açmadı ısıtmalarAraçlardaki sensörler çalışma şekilleri bakımından 4-5 çeşittir. Kimi anahtar gibi aç kapa çalışır, kimi dijital sinyal üretir (0-1 veya var yok ) kimi analog sinyal...
Dolayısı ile 5v ölçmeniz sistemin sağlam olduğunu göstermez.Hatta bazı sensörler normalde 5v verirken çalışırken 0 volt verir.
Netice itibarı ile sensörü taktığınızda sistem sapıtıyorsa ya sensör ya kablaj bozuk.ECU'da bir anormallik olması zor. Yazılım hatası hepten zor.
bu arıza cıktıktan sonra enjler komple revize oldu başka sebepten... filtreler değişti.. aracın kompresörüne bakıldı.. değer normal.. yakıt basıncı normal..Pompa da veya enjektörde sorunda olabilir. Kompresörede baktırın. Emcüklemeyi iyi yapmıyor olabilir. Pompa basmıyor olabilir. Enjektör işiyor olabilir. Mazot filtresi tıkalı olabilir.. 1.9 cango kullanmanın avantajları
ısıtmalar aktif edersem tek marşta çalışıyor