Maalesef, kapalı mühürlü kutu... elk saatinden farkı yok. Bir de, ocağın kombinin yerini değiştirmeyi bile düşünsen tekrardan proje ve onay isteniyor diye biliyorum. Yani hatta nasıl açıp araya parça (akış sensörü) koyacaksın, proje gerek al sana maliyet.
Merhaba çok hassas olmamakla birlikte kaba bir ölçüm Söyleyeyim . Ankara Ego Doğal gaz dairesinde işçilerimiz ilk teşhisi böyle koyarlar dı. Kullanma sıcak suyu sıcaklık ayarını maximum a getirin ve sıcak su musluğunu ardına kadar açın . Bu şekilde kombi full kapasite çalışırken de 1 dakikadaki tüketimi ( yada 2-3 dakika) sayaçtan ölçün. Saate tahvil ettiğinizde tüketim ortaya çıkar. 1 m3 gazı 8500 kcal hesap ederek bulabilirsiniz
Bu hesap neyin hesabı tam anlamadım..
ben sayaç doğru ölçüyor mu onu merak ediyorum..
diyelimki "güvendiğimiz bir mini gaz sayacını ocağa bağladık ve diğer sayaçla karşılaştırdık"
gibi..
Yok ben illaki sayaçlar Ölçüm yapmak istiyorum diyorsanız , müdahale etmeniz yasak olmakla birlikte , bir sayacı Ocak hattı hortumundan önce gerekli fitingleri kullanarak bağlayın ölçün.
Akademik fizik kariyeri olan biri varsa aslında bu konuda yardımcı olabilir..
tanıdığınız varsa hızlı bir cevap alabiliriz diye düşünüyorum..
mesela suyun sıcaklığının belli değere ulaşması, boru çapı, gaz basıncı (bellidir sanırım),alevin boyutları,
ocaktaki beklerin deliklerinin çapı, vesaire..
saydıklarım rastgeledir..birbirleri ile ilişkili mi değil mi bilmiyorum.