Eşpotansitel bara yoksa da mevcut topraklama tesisatıyla bir şekilde irtibatlandırma yapmak sıfırdan bir topraklama tesisatı yapmaktan daha doğru bir uygulama olur kanaatindeyim.@ÖKSÜZÇOÇUK isa hocanın eğitimlerine ve seminerlerine katıldım kesinlikle bu işin ustadıdır ancak eş potansiyel bara yı bulmak problem daha ben karşılaştığım 3-4 yeri geçmez. eski bir bina ya doğalgaz tesisatı yapıyoruz diyelim eş potansiyel barası yoksa topraklama yapmayacak mıyız
işin özü topraklama sisteminden firmaların bir haber olması ve ayrı topraklama sistemi istemesi ve kurulumun ilk başından düzgün yapılmamasıdır.
OG abonesi değilsen yani kendine ait bir trafo ile sistemini beslemiyorsan sisteminin TT olmaktan başka şansı yok , yok eğer kendi besleme trafon varsa bile kalkıp ben TN-S sistem kurulu bir yeri ne gördüm ne de duydum ......Tt sistemde cevrim empedansi hesabinda tehlike siniri olan 50 volt kullanurken neden tns sistemde sebeke gerilimi olan 231voltu kullaniyoruz
O halde kendo trafosu olan yerleri tn olarak mi degerlendirecegiz yoksa tt miOG abonesi değilsen yani kendine ait bir trafo ile sistemini beslemiyorsan sisteminin TT olmaktan başka şansı yok , yok eğer kendi besleme trafon varsa bile kalkıp ben TN-S sistem kurulu bir yeri ne gördüm ne de duydum ......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?