ALakurt
Üye
Öncelikle herkese iyi forumlar. Problem şöyle arkadaşlar; Bir makinamız var bu makinada 8 adet sıcaklık bilgisi var bunları emkonun sıcaklık konrol cihazı ile yapıyoruz set değerine geldiğinde röle çıkışı alıyoruz ayrıca bir pot ilede makina motorunun devrini kontrol ediyoruz. hammaddeye göre sıcaklık set değerleri ve motor devrini değiştiriyoruz. Yapmak istediğimiz olay ise şöyle; Pic 18F4220 (Benim tercihim önerilerinize göre değişebilir) mikroişlemcisi ile 8 analog bilgiyi okutacağız ve bunları grafik lcd panelde göstereceğiz. Ayrıca işlemci içerisindeki set değerini ekranda göstereceğiz. set değeri, sıcaklık değerini geçtiğinde portlardan birinden çıkış alıp uygun devre ile fanı çalıştıracağız. Kullanıcı isterse keypad'den set değerini değiştirecek. (8 sıcaklık için aynı işlem yapılacak.) Ayrıca motor devri içinde %0 ve %100 scalası tanımlanacak kullanıcı isterse motor devrini keypad ile değiştirebilecek. yani analog girişlerden birisi çıkış olarak tanımlanacak. toplamda 8 analog giriş, 1 analog çıkış ve 8 dijital çıkış olacak. Bazı örnekler ile analog girişleri okutıp ekranda gösterebilirim. benim sıkıntım kullanıcı keypadden sıcaklık setini ve motor devir setini nasıl değiştiripde işlemci içerisindeki hafızaya bunu yazacak. yani dışardan pic içerisindeki programda değişiklik yapılacak. Bir başka sorum ise keypad yerine TY320T_240320_BO linkteki dokunmatik panelle bu işlemler yapılsa uygun haberleşmeyi nasıl sağlarım. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.