Ekli dosyayı görüntüle 60582
iyi akşamlar arkadaşlar...
bahsi geçen dongle için yaptığım ölçümde vcc girişinde 3.2V ölçebiliyorum.. LPT dongle ı çıkarıncada 3.4V gibi oluyor... voltaj ise makinanın içindeki endüstrial bi 386SX 40 PC anakartından geliyor.. (makina eski model olduğu için (1994) hurco destek vermiyormuş)...
foto gösterdim . ( altta )
burada kaç volt görüyorsunuz ?
Vcc – Collector Collector Voltage ( Kollektör besleme voltajı )
GND ground ( toprak, şase )
olumsuz ise voltaj
artık bu makinadan hayır beklemiyorsanız risk durumu ?
dışardan voltaj tek taraflı beslenmiş olsa ( dikkat risk durumu )
çözüm olabilir mi düşüncesi !!!
kesmez' Alıntı:
sizin dongle 4.5 ile 5.5 volt arası gerilim ile çalışyor anladığım kadarıyla. anakartınızın da 3.4 volt civarı verdiğini söylüyorsunuz.
bu durumda arıza dongle yerine ankartta olabilir.
Aynı makineden başka bir tane varsa voltajları ölçüp karşılaştırabilirsiniz.
Sayin kesmez..
Bu aygıtı lpt portu olan herhangibir pc ye bağladığımdada aynı sonuçları alıyorum.. Makinanin üzerindeki pc endüstriyal.. Aynı evdeki pc lerin anakartlarına takılan
Ekran kartı gibi, bu pc de bi temel karta geçirilmiş.. Hatta yanında 3 tane daha farklı kart var.. (Motion control) bunların takıldığı yere kullanım kataloğunda multubus adını vermişler..
Bu kartın üzerinde, üzerindeki kartların birbiriyle haberleşmesinin haricinde , sadece giriş yapılan +5v, +12v, +24v ve -12v soketleri var.. Yani bu multibus denilen zemine yalnız bu dc akımlar verilmiş.. Bunlarıda kontrol ettim.. Ve voltajlarda bir sorun yok..
Belkide bu dongle haberleşme anında data pininden aldığı anlık sinyal ile 5v a yükseliyordur.. Yani belkide çalışıyor... Yukarıdaki çizimden çok birşey anlayamadım açıkcası..!!
diğer
peak kartında sorun olabilir mi ?
örnek kart açıklamaları
http://data.cas.manchester.ac.uk/database3/Cessna/Equipment/Logging Computer/Peak715VL2 Card/Peak715_um.pdf
http://data.cas.manchester.ac.uk/database3/Cessna/Equipment/Logging Computer/Peak715VL2 Card/Peak715_um.pdf