ahmeturker
Üye
Hangi bölüm hocamHerkese merhaba. bitirme için bir proje yaptım. özetlemek gerekirse ds18b20 sıcaklık sensörü ile suyun sıcaklığını ölçüp, buna bağlı olarak solenoid valf kontrolü yapmak istiyorum. fakat kodlama işini bir türlü çözemedim. aşağıda kurduğum devrenin şeması mevcut. ds18b20 sensörü 30 derece sıcaklık algıladığında valf açılacak. (yapmak istediğim kodlama bu şekilde). ekteki görsel başka bir projeye ait . orda nem ölçen bir sensör kullanılmış. ben onun yerine sıcaklık sensörü kullandım. görseldeki projenin kodlaması da eklerde mevcut. lütfen bu kodu kendi projeme uyarlamamda yardımcı olur musunuz?
not: röle, arduinonun 2. pininde, sensör A0 da
/*
Derlemeden önce library manager'dan dallastemperature yüklenmeli
*/
#include <OneWire.h>
#include <DallasTemperature.h>
#define SICAKLIK 30.0
#define YENILEME_SURESI 1000
const int role = 2;
const int sensor_pin = A0;
OneWire oneWire(sensor_pin); //Temps sensing
DallasTemperature sensor(&oneWire);
void setup() {
pinMode(role,OUTPUT);
}
void loop() {
sensor.requestTemperatures();
if(sensor.getTempCByIndex(0) >= SICAKLIK)
digitalWrite(role,HIGH);
else
digitalWrite(role,LOW);
delay(YENILEME_SURESI);
}
çok teşekkürler . hemen deniycem. peki sizce sensör A0 da mı kalsın yoksa dijital pinlerden birine mi takmam gerek ?C++:/* Derlemeden önce library manager'dan dallastemperature yüklenmeli */ #include <OneWire.h> #include <DallasTemperature.h> #define SICAKLIK 30.0 #define YENILEME_SURESI 1000 const int role = 2; const int sensor_pin = A0; OneWire oneWire(sensor_pin); //Temps sensing DallasTemperature sensor(&oneWire); void setup() { pinMode(role,OUTPUT); } void loop() { sensor.requestTemperatures(); if(sensor.getTempCByIndex(0) >= SICAKLIK) digitalWrite(role,HIGH); else digitalWrite(role,LOW); delay(YENILEME_SURESI); }
Elektrik Elektronik mühendisliği ama kodlama konusunda hiç başarılı olamadımHangi bölüm hocam
tekrardan teşekkürler hocam.Kitaplığı incelemedim ama bit banging yani yazılım yoluyla haberleşeceği için herhangi bir pin olabilir. Analog olması dijital çalışamayacağı anlamına gelmiyor. Yerini değiştirmen gerekmiyor.
İnan çok daha kötülerini gördüm, hatta bu ödevlerle mezun olan bazı arkadaşlar çok yüksek makamlara geldiler şu anAhmet kardeşim bu işte bir terslik var,on satırda biten arduino ile yapılmış bir projeyi bitirme projesi olarak kabul etmezler.Meslek lisesi vs olsa hadi neysede yaşından anladıgım kadarı ile bir üniversitenin bitirme projesi.
Eger bu projeyi kabul etmişlerse bile senin bu projeyi arduino ile degil herhangibir işlemci ile hazır kütüphane vs kullanmadan yapmanı bekliyorlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?