Arazime 15 metrekarelik ufak bir atölye yapıyorum gazbetondan. Elektrik borusu alacağım ancak karar veremiyorum. 14'lük mü alınmalı 16'lık mı? Spiral mi alınmalı düz mü? Açıkcası spiral olanları çekmek daha kolay sanki. Buatlarda Norm denen bir şey var. Priz ve Anahtar için. Standard Norm buatlara hem 14 hem 16 lık boru takılabiliyor mu? Teşekkürler.
yapacağınız atölye hobi atölyesimi yoksa ciddi işler yapacağınız bir atölyemi. kullanılacak makineler trifazemi (sanayi elektriği) yoksa 220 v ile çalışan aletlermi olacak, ben olsam 16 lık boru, norm kasa, norm buat ve 16 lık spiral kullanırdım. 16 lık boru norm buat ve kasalara olur.
Teşekkürler yanıtınız için. Hobi atölyesi olacak. Arsama 3 faz alacağım ancak atölyede üç fazlık bir şey yok. Küçük kulübe gibi düşünün 3x5 metrelik. O zaman16 lık spiral ve 16 lık Norm buatlardan almam lazım. Şu ürünleri seçtim aslında. Birbirleri ile uyumlu mudur?
Arazime 15 metrekarelik ufak bir atölye yapıyorum gazbetondan. Elektrik borusu alacağım ancak karar veremiyorum. 14'lük mü alınmalı 16'lık mı? Spiral mi alınmalı düz mü? Açıkcası spiral olanları çekmek daha kolay sanki. Buatlarda Norm denen bir şey var. Priz ve Anahtar için. Standard Norm buatlara hem 14 hem 16 lık boru takılabiliyor mu? Teşekkürler.
Endüstriyel hiçbir alet olmayacak. Hobi atölyesi olacak. Atölye dışındaki panoda üç faz ayrılacak ve bu atölyeye fazlardan teki verilecek. Ayrıca atölye dışında topraklama çubuğu çakılıp toprak hattı hem atölyeye hem yanına yapılacak esas eve verilecek (Dağıtım panosundan)
Mükemmeliyetçi bir insan olduğum için ve elimden geldiği için araştırıp öğrenip kendim yapıyorum. Bursa Mustafakemalpaşa'daki arazime ustanın gelip bana merhaba demesi bugün 2.000 TL. O yüzden yapabildiğim her şeyi kendim yapacağım. Ayrıca şimdiye kadar çalıştığım ustalar söz verip zamanında gelmediler. Mümkün olduğunca usta sokmayacağım. Kendim Makine Mühendisiyim. Çok güzel bir yer yapıyorum. Her yerini planlayıp yaptım. Mimara verdim o da inşaat ruhsatımı aldı. Panel çitlerimi kendim montajladım. Ytongla atölye duvarlarını öreceğim.
Mükemmeliyetçi bir insan olduğum için ve elimden geldiği için araştırıp öğrenip kendim yapıyorum. Bursa Mustafakemalpaşa'daki arazime ustanın gelip bana merhaba demesi bugün 2.000 TL. O yüzden yapabildiğim her şeyi kendim yapacağım. Ayrıca şimdiye kadar çalıştığım ustalar söz verip zamanında gelmediler. Mümkün olduğunca usta sokmayacağım. Kendim Makine Mühendisiyim. Çok güzel bir yer yapıyorum. Her yerini planlayıp yaptım. Mimara verdim o da inşaat ruhsatımı aldı. Panel çitlerimi kendim montajladım. Ytongla atölye duvarlarını öreceğim. Ekli dosyayı görüntüle 101512
O zaman duvar örmeyi, alçı sıva çekmeyi, sıhhi tesisatı, demirciliği kalıpçılığı da öğrenmelisiniz. Tek başınıza yapabilirseniz artık siz merhaba demeye gidersiniz.
Şaka bir yana bu işler göründüğü gibi basit değildir düzgün bir elektrikçi bulun anlaşın yapsın. Evin elektriğini kim yapıyor bu arada ?
Evin elektriğini evi yapan firma yapacak (Nestavilla ile çalışmayı düşünüyorum). Ama Tüm yeraltı kablolama 4x6 antigron filan hepsini aldım. Panolarıda ben yapacağım. Sayaç panosunu mevzuata uygun yaptım zaten. Topraklama çubuklarını çakıp yer altından ek odalardan özel çift cidarlı borulardan kabloları atölye kapısının dışına koyacağım dağıtım panosuna alacağım. Fazları oradan ayıracağım. Ben oraya 22 tane meyve fidanı diktim ve otomatik sulamasını yaptım. Mümkün olduğunca tüm işleri kendim yapacağım ama yapamayacağım şeyler olursa bunları outsource edeceğim. Evi zaten firma yapacak. Tesisat ve elektrik elimden geliyor. Duvar yapmakta zor değil YTONG ile.