2 ailelik 3 katlı duble müstakil evde oturuyorum,evimi tadilat yaptırıyorum fakat evde elektrik saatten kesildiği halde duvarda elektrik var bu yüzden mantolamayı yapanlar çalışamıyor,büyük ihtimal sorun yan komşumda ,yan komşumda geçimsiz muhattap olmak istemiyorum,aynı binada olduğumuz halde kendi tarafıma ne gibi önlem alabilirim,Teşekkürler
Bu isin cozumune sorunun ne oldugunu bulduktan sonra gecilmeli.
Binanin elektrik saatindeki ana sigortadan ayri olarak site icinde evinizden uzakta bir pano olmasi lazim. O panodan sizin evin elektrigi kesilmeli ve duvardaki sorunun devam edip etmedigine bakilmali.
O pano kilitlidir ve anahtari elektrik idaresinde olur. Fakat site yonetimine bir sorun. Bu yuzden o panoyu siz acamayabilirsiniz. Elektrik arizaya durumu iletin. Duvara dokununca elektrik carpiyor tespit edebilmek icin desteginiz gerekiyor diyin.
Eger sizin eve ait elektrik kesildiginde duvardaki elektrik kacagi kesilimiyorsa sorun komsu kaynaklidir. Bu durumu komsunuza bildirin. Eger birisinin basina bir sey gelirse dava edilirsiniz tazminat odemek zorunda kalirsiniz diyin.
Buna ragmen kilini kipirdatmazsa avukatla gorusun. Fakat oncelikle sorunun sizden kaynaklanmadigi kesinlestirin.