Arkadaşlar merhaba,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu bağlantıyı ve ayrıca bir incremental encoder'i (sick DBS50E-S5EK00500) bağlamak istiyorum. Deneysel amaçlı encoder'i izleyecek şekilde servo motoru çevirmek istiyorum. Beğlantım ne şekilde olmalı ve plc'nin hangi I/O larını kullanmalıyım?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Açıkcası, başlıktan mesaj içeriğinizde bahsettiğiniz enkoder ilişkisi anlaşılmıyor.
Bu nedenle tam olarak nasıl bir PLC-Enkoder-Servo ilişkisi kurmak istiyorsunuz bahsedebilir misiniz.
Bu konuda tecrübem olmadığından yanlış ifade etmiş yada yanlış düşündüğüm birşeyler olabilir. Yapmak istediğim kısaca şu: encoderi çevirdiğimde servo motor onu izlesin. Bunun için plcnin hızlı i/o ları kullanılmalı diye düşünüyorum. Nasıl bir bağlantı ve hangi i/o ları kullanmam gerektiğini bilmiyorum.
Bunun için enkoder'i direkt servo girişlerine de bağlayabilirsiniz. Böylece ayarladığınız oranda enkoder ile birlikte servo motor döner.
Bağlantı olarak enkoder den gelen A ve B faz sinyallerini (24VDC, PNP sinyal olarak düşünüldü) linkte belirtilen dokümandaki şekle göre bağlamalısınız.
"3.3.3 Wiring Diagrams (CN1) > C3-4: The source of pulse input is open-collector PNP equipment"
(Sayfa-65)
Temel sürücü parametreleri olarak aşağıdaki gibi set edebilirsiniz.
P2-08=10 (Bu değeri ayarladıktan sonra enerji kapatılıp açılmalı.)
P1-01=0
P1-44=16
P1-45=1
P2-10=0001
P2-15=0000
P2-16=0000
P2-17=0000
P0-01=0