Doğrudur. Devrenin şeması olmadığından ve yanan elemanın üzerindeki yazı okunamadığından benzer bir elemanın montajı ile sorun çözüldü. Yukarıda da belirtmiştim. Usb ve hdmi portları çalışmayınca bir adet kapasitörün değiştirilmesiyle o sorun da çözüldü. Deneme süreci devam ediyor. İşlemci ve çiplerde sanki normalden biraz fazla ısınma hissettim. Sanırım pasif soğutucularla serinletme düşünüyorum.yanan eleman switch regulatördür çünkü önünde bobin var. zaten iki tür regülatör var. şimdi s-manuele girip ayak sayısına göre switch regulatörlerin datasheetine bakıp ordaki uygulama devresiyle sizinki uyanı bulun yanan malzeme odur. bunun yanması cihazın ardı ardına çok kez açılıp kapanmasıdır !
ah hocaam ah aki ne ah ben parafudur deyince bana gülüyorlardı . şimdi sanada gülmesinlerMerhaba arkadaşlar, gece inen rahmetle birlikte tedbirsizlik sonucu şimşek ve düşen yıldırımların etkisiyle kamera kayıt cihazının besleme kısmında altı bacaklı bir eleman çaatt diye patladı. Her ne kadar KAR açmış olsa da parafudurun da ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha anlamış oldum! Bu elemanın ne olduğu konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Görselde sol üstte işaretledim.
Ustam bilmiyorum, parafudr kesin takacağım da yukarıda bahsettiğim güneş paneli çerçevesinin topraklanması vesair elektriklenmelere nasıl önlem alacağımı bilmiyorum.ah hocaam ah aki ne ah ben parafudur deyince bana gülüyorlardı . şimdi sanada gülmesinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?