Edüktif Değerde Limit Aşımı

Arkadaşlar mrb endüktüf değerde limit aşımı gösteriyor.sabit kondansatörleri de sisteme ekledim ama değerler düzelmiyor. Bir önerisi olan varmı ne yapabilirim !!!!

Moderatör tarafında düzenlendi:
ARKADAŞLAR MRB ENDÜKTÜF DEĞERDE LİMİT AŞIMI GÖSTERİYOR.SABİT KONDANSATÖRLERİ DE SİSTEME EKLEDİM AMA DEĞERLER DÜZELMİYOR.BİR ÖNERİSİ OLAN VARMI NE YAPABİLİRİM !!!!

Kompanzasyonla ilgili sorunlarınız için bildirmeniz gereken veriler;

1- Y.G. abonesi misiniz? Alçak gerilim abonesi mi?
2- Y.G. abonesi iseniz Transformatör gücünüz?
3- Y.G. abonesi iseniz Sabit kondansatör gücünüz ve bağlantı noktanız?
4- Akım trafosu değeriniz?
5- Röle marka modeliniz?
6- Kademe güçleriniz?
7- İşletmedeki yük profili? Yüklenme yüzdesi? Gece ve hafta sonu yüklenme? Akım değerleri?
8- Sisteminizde şönt reaktör var mı?
9- Sisteminizde harmonik filtre var mı?
10- Kompanzasyon sistemi kaç yıllık? En son ne zaman bakım yapıldı? Neler değişti?
11- İşletmede ne değiştide arıza oluştu? Gözlemleriniz neler?

İŞLETMEMİZ YG ABONESİDİR.ŞUAN TAM NET OLARAK DEĞERLERİ HATIRLAMIYORUM AMA İLK DEFA BU KADAR ARTTI.GENEL ARIZAMIZ KONDANSATORLER VE SİGORTALAR DAHA BUGÜNE KADAR BAŞKA BİRŞEYLE KARŞILAŞMADIK.GENEL OLARAK ÇOK FAZLA GÜÇ ÇEKEN BİR İŞLETME.

Yukarıda belirtmiş olduğum sorulara verilecek cevaplar önemli. Röle üzerinde cosfi ne alemde? herhangi bir uyarı var mı? Sigorta ve kondansatörler kontrol edildi mi? Yük artışı oldu mu? çalışma esnasında tüm kademeler çekilimi?
Ve en önemlisi endüktif değerlerde artışı sayaç endekslerine göre mi söylüyorsunuz röleye göre mi?
Son bir kaç günlük sayaç endekslerini paylaşmanız gerek !

GEREKLİ BİLGİLERİ PAZARTESİ VEREBLİRİM İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER

Furkan bey forumlarda sadece büyük harf ile yazmak saygısızlık olarak değerlendirilir. Konu başlığınızı ve ilk mesajınızı düzenledim lütfen dil bilgisi kurallarına göre yazmaya gayret edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…