EKAT Belge ve Kurs Hk.

gk39

Üye
Katılım
30 Ocak 2011
Mesajlar
94
Puanları
1
Öncelikle selamlar

Ben bir kamu kurumunda elektrik teknikeriyim.Çalıştığım işte jeneratörler,kompresörleriaydınlatmalar,iletim hatları,scadalar,kumanda,otomasyon,motorlar,kazanlar,boru hatları (katodik koruma) vs.vs.vs. işler var.

Bunların üstüne bir de EKAT kursuna gönderileceğim duyumunu aldım.Farkındayım kurs herkesin gidemediği 3500 liraya kadar maliyeti olan bazılarının isteyip de gidemediği bir kurs ama ben istemiyorum ve yapım gereği buna müsait değilim.BURADA SORMAK İSTEDİĞİM ŞU : Ben bu kursu ve belgeyi istemiyorum.SANIRIM CEVABI SADECE KAMU ÇALIŞANLARI BİLİR , NE SEBEPLE NE BAHANEYLE KURSU REDDEDEBİLİRİM,KİŞİSEL SÖZLEŞME ŞARTI VEYA SAĞLIK SEBEPLERIYLE NE ÖNE SÜREBİLİRİM.Gönüllülük olmadığı veya ne gibi sağlık gerekçesi öne sürülürse bu işten kurtulabilirim.

lütfen konu ile ilgili bilgisi olanlar yazsın,tahmini cevaplar değil gerçek bilgiler rica ediyorum.

teşekkur ederım
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba gk39;
öncelikle size şunu söyleyebilirim ki kamu görevi kutsaldır. kamu demek devletin kaynağını kararı kararına kullanarak icraat yapmak demektir. imkansızlığın içinde yol almak demektir. hiç bir kamu kuruluşu kolay kolay bu kadar bütçeyi ayarlayıp kurs için etkinlik yapmaz. şu an belediyemizde 7 tane teknikerimiz var ama 1 tane bile bu belgeye sahip olan yok. bir kaç kez bütçe ayarlamaya çalıştım personellerimiz gitsin eğitim alsın dedim ama bütçe denkleşmedi. konu rafa kalktı. belediyenin 50 den fazla og tesisi bulunmaktadır ve arızalar her zaman var olmaktadır. şahsi fikrimi sorarsanız bütçe ayarlandı ve görevlendirme yapıldı ise bu kursa katılmanızdır.
zaten kursta size ortagerilim sahasını yakından tanımanızı öğreteceklerdir. bugün yarın acil bir şey olur. en basitinden seksiyoneri indirmek zorunda kalabilirsiniz. bu iş bile fazlasıyla bilgi isteyen bir iştir. her şeye rağmen kursa gitmekten yana değilseniz. amiriniz ile görüşerek varsa bir başka personeli görevlendirilmesidir. sağlık sebebi öne sürmeniz amiriniz tarafından görevden kaçma olarak algılanır mı algılanmaz mı orasını bilemem. ilave olarak bildiğim kadar bu kurstan sonra sınav yapılıyordu. sınavda yatarsanız tamamdır bu iş.
Kolay Gelsin.
 
sn ademcelik ben kanunsuzca birşey sormadım.burası zaten kanun dışı işler dönen biryer değil.usulune uygun mevzuata yönetmeliklere uygun cir cevap sordum.siz olayı vatani göreve dönüştürdünüz.ekmek yediği yere kimse ihanet etmez.ama bazen bazı işleri alternatif yollarla değiştirirsiniz.neyse polemik olmasın saygılar
 
Slm arkadaşım gk39

Kuvvetli Akım Tesisleri’nde Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesi

Sizin için yararlı bir durum ilerisi için iş kaybına uğrayabilirsiniz , iyi düşünerek karar vermek gerekli .

Tavsiyem sağlık durumunuz uygun ,yükseklik korkunuz veya özel bir durum yoksa alın dedim .
Çok düşündünüz almak istemiyorsanız !!!

1 - Ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu olumsuz almanız durumunda ekata gidemezsiniz .

2 - Eğer ekata gittiniz yazılı sınavdan , uyğulamadan başarısız olmanız durumunda belgeyi alamazsınız .

3 - Sınavda başarılı oldunuz , uyğulamada başarısız olmanız halinde ekat belgesi alamazsınız . Sadece sınavdan geçmiş oluyorsunuz . ( Önemli olan uygulamadır .)
( Direklere çıkamazsanız * yükseklik korkusu * ekat belgesi alamazsınız )

4 - ( Çok düşünerek karar verin dönüşü yok ilerisi için olumsuz rapor durumunuzu etkilemesin .)

5 - Aklına konulmuşsa ( işyeriniz ) ne yapsanız boş !!!

6 - Diğer çözüm durumunuzu konuşarak çözüm yolu .

Sağlıkcakla kalın .
 

süper yorum saygılar
 
belgeni al kardeşim faydası olur zararı olmaz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…