Eklatör Çubuğu

nsproo

Üye
Katılım
8 Kas 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Eklatör Çubuğu

Gelen fazla yükü dirençlere ileterek trafo koruması yapan eleman olarak biliyorum. Ancak daha ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olur musunuz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
gelen fazla yükü diye bir kavram olmaz ancak asırı gerilim yükselmelerinde techizatı koruyabilmek için üst taraftan alt tarafa atlama yapılması saglanır bu da her gerilim seviyesi için atlama aralıkları bellidir.
 
trafo sargılarını oluşabilecek aşırı gerilimlere (yıldırım düşmesi ve manevra esnasında oluşan gerilimler)karşı koruyan eklatör (ark boynuzu da denilebilir.)trafo og bushing üst bağlantı klemensi ile trafo kazanı arasında montajlı iki elektrottan oluşur.bu elektrotlar arası mesafe trafo primer gerilimine göre ayarlanır.( pratikte Kv başına 1 cm olarak ayarlanır.)iyi çalışmalar...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…