Bazen ikiside işe yaramaz, araya röle tak, bobini paraziti yok eder.Bu konu ile ilgili bir bilgiyide EMO' da (link:http://www.emo.org.tr/ekler/418dfee21acdacb_ek.pdf) 167. sayfada şöyle bir bilgi buldum.
Ekli dosyayı görüntüle 67752
Diyelim ki benim topraklama direncim 100 ohm' dan küçük voltimum verisine göre kabloyu tek taraflı topraklamam gerektiğini söylüyor, ama hem Elektrik alan hem de manyetik alan etkisini de en aza indirmek istersem EMO' nun verisine göre de kabloyu çift taraflı topraklamam gerektiğini söylüyor.
Bu hususta ne yapılmalıdır sizin görişleriniz nelerdir
Bazen ikiside işe yaramaz, araya röle tak, bobini paraziti yok eder.
Sanırım yanlış anlaşılma var.Ac röle bobin uçlarını kontrol edilecek kontak üzerinden seri bağla, röle no kontağı üzerinden de plc girişine bağla.
çok uzak bir nc kontağı plc üzerinden kontrol edilecekse.
Elektromanyetik parazitin kaynağı önemlidir.Sanırım yanlış anlaşılma var.
Benim sormak istediğim elektro manyetik paraziti en aza indirmek için örnek olarak blendajlı bir kablonun blendajını tek taraftan mı topraklamak daha iyi sonuçlar verir yoksa çift taraflı topraklamak mı ben bunu sormak istedim.
Uygulama da vfd( ac motor sürücüler) in güç devresinde yani asenkron motor ile sürücü arasındaki bağlantı da blendajlı kablo kullanmak istiyorum fakat blendajın tek yada çift taraflı topraklanması konusunda kararsız kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?