El terlemesi için iyontoferez cihazı yapımı yardım lütfen

başka bir yerdede aynı soruyu sormuşsun ben akım sınırlamasından blok şemasından ne olduğunu tahmin ederek tekrar sormuştum iyontoforezmi diye. fakat havya tutmuşlukla bu işler öyle olmuyor. 1500 den kurtulayım derken 15.000lik oluverirsin. ben bu tip bir iyontoforez cihazını 5 sene evvel bir arkadaşımın kızı için yapmıştım 20ma de sınırlanan 1-20ma arası ayarlanan 60v luk bir sistemdi. canın okadar yanmıyor fakat çokta işe yaramıyor. su içindeki iyonlar elinin gözeneklerine hücum ediyor tıkıyor. 2-3 saat sonra yeniden açılıyor konforlu deyil yani atılan taş ürkütülen kurbaya değmiyor. çin malları 100tl civarı.

koltuk altından lokal anestezi ile kalıcı bir operasyonu var istersen bir hastaneye git. yarım saatlik bir operasyon ama kalıcı.
 
Hocam dediğiniz operasyon ETS ameliyatı ben o ameliyatı oldum ve bi süre sonra ellerim tekrar terlemeye başladı. Geçdiğimiz dönemde malatyada öğrenci idim ve oradaki araştırma hastanesinde bu cihaz vardı ve ben haftada bir giderek bu dertten kurtuluyordum. Fakat şu anda balıkesirdeyim ve burada bu cihaz hiçbir hastanede yok. Ben bu cihazı bi şekilde yapmak zorundayım. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..
 
ben istekli bir şekilde yardımcı olurum fakat elektronik bilgin nekadar ne derece bilmiyorum. sadece havya ile bir kaç kez lehim yaptıysan bir daha görüşmeyelim şaka bir yana birkaç lehim işinden biyomedikal mühendislik alanına atlamaya çalışıyorsun. bunu yaparken başka yerlerin daha çok terleyebilir. hazırsan başlayalım
 
uygun bir transistör ile istediğni yaparsın. ya da fet.
de sen bu şekilde bin tane konu açarsn kim hangisine yazacak? bu hoş bir davranış değil.
 
Sıkıntı değil hocam yapabileceğimi düşünüyorum başlayalım
 
tamam sen başla 5 sene sonra görüşmek üzere

yukarıdaki blok şeması sana basit göründü galiba. o şemayı ben sana komponent açık şema olarak çizersem a1 kağıdına anca sığar. mcu yazılımıda kısa bir roman olur.

sana çok çok çok ucuza süslemesiz ama çok etkili bir yol öneriyorum emin ol aynı şekilde çalışacak.
1 adet direnç. bir adet 50v trafo bir adet köprü diyot bir adet kondansatör ve bir adet ayak pedal anahtarı yada el anahtarı.

doğrultulan akımı direnç ile sınırlıycaz artık ne kadar akıma dayanırsın bilemem ben 20ma 60v a katlanabildim. o akım için direnç koyacaz ve sınırlamış olcaz. istersen direnci sökülebilir yapabilirsin değiştirp istediğin akıma ayarlarsın. bunun maliyeti 50tl yi geçmez
 
Ben bunu rahatlıkla yaparım fakat bana alacağım malzemelerin tam ne oldukları gerekli. Alacağım malzemelerin ohm watt volt vs gibi özelliklerini tam söylerseniz yarın bunları bulmaya çalışırım. Birde bu aldığım malzemeleri nasıl bağlayacağım akım şemasını çizip atabilirmisiniz şimdiden çok teşekkürler hocam.
 
eksi uç su dolu kaba girecek bir metal levha ile. + uç ta elbileğine ıslatılarak bağlanacak temas alanı ne kadar iyi olursa (bilek bağlantısı için) elektriksel kondaktivite direnci çok düşük olur ve iyi sonuç alırsın.
 
şemayı ekledim
 

Ekli dosyalar

  • IYONTOFOREZ.PDF
    14.4 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…