ElektrİkÇİlİk Ne Kadar PopÜler ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar aşağıdaki haber hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum. Haber gerçekçi mi yoksa biraz abartılımı ?

Alıntı ; Haber7

Şanlıurfa’da son yıllarda kalifiye eleman sıkıntısı had safhaya ulaşırken, kalifiye olmayan 15-16 yaşındaki çocuklar 500-600 YTL maaşla iş bulabiliyorlar.

Çözümü güç haline getirilen mesleki eğitim okullarının performansının düşürülmesine Koç grubu da . www.meslekliselerimemleketmeselesi.com internet sitesinde Meslek liselerinin desteklenmesi isteniyor. Proje: “Mesleki-Teknik Eğitime Özendirme Programı adı altında proje geliştirerek Meslek liselerine talepleri arttırmayı amaçlıyor.”

Çünkü Meslek liselerine kayıt yaptıran öğrencilerin bir çoğu ÖSS’yi kazanamayacak kısa sürede meslek sahibi olur ümidiyle bu okullara giriyorlar. Bu konuda Meslek lisesi öğretmenlerinin açıklamaları da konunun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Öğretmenler “Özellikle Ailede yetişmemiş, Aile sorunları olan, ÖSS için iddiası bulunmayan çocuklar bize kayıt yaptırıyor. Katsayı adaletsizliğinden önceki öğrencileri maalesef bulamıyoruz. Eğitim almak istemeyen öğrenciler bizim okulları dolduruyor. Öğrencisini velisi “Kahveye, kafeye gitmesin diye bizim okullara gönderiyor. Diploma için eğitim alan öğrenciler çoğunlukta.” diye konuşurken, İmam hatip lisesindeki öğretmenler de aynı sorundan dertli. “Veli çocuğum tinerci olmasın, dinini diyanetini öğrensin, Belki Müftülük bir köyde imam olarak görevlendirir niyetiyle gönderiyorlar.” diye konuştular.

Şanlıurfa’da kalifiye eleman sıkıntısından dolayı bilgisayarcının elinde yetişmiş, sadece Windows kurabilen çocuklar Bilgisayar teknik servislerinde 500-600 YTL+Sigortaya rahatlıkla iş bulabilirken, Yine ustanın elinde yetişmiş, İlköğretim mezunu gençler en az 1000 YTL ücret + Sigorta ile Koç grubuna bağlı Elektronik servisleri tarafından adeta kapışılıyor.

Piyasada sadece lehim yapmayı ve elektronik cihazları söküp takmayı bilen gençler yüksek fiyatlarla yer değiştirirken, Meslek liselerinden çıkan öğrencilerde kendi kendilerini yetiştiremeyenlerle dolduğundan iş bulamıyorlar.


Şanlıurfa’da uzun yıllardır Bilgisayar Teknik servis hizmeti veren URFA.NET firmasının yetkilisi Muhammed Günbattı “Özellikle Şanlıurfa’da sektörde yeni bir firma açılınca ücretler yükseliyor. Teknik Liseden gelen stajyer öğrenciler okulda bir şey öğrenemediğinden bizde şehir dışından insan kaynağı bulmak zorunda kalıyoruz. Buda işçi giderlerini yükseltiyor. Bizim beğenmediğimiz verim alamadığımız hatır gönül ile işyerimizde çalışan elemanlar yeni açılan firmalar tarafından adeta kapışılıyor. Meslek liselerinden de kalifiye öğrenci kalmayınca bizde şehir dışından eleman arıyoruz.” diye konuştu.

(Haber7)
 
Mehmet95 Kardeş bende doğu illerimizin birinde görev yapmakta olan bir meslek lisesi öğretmeni olarak haberin içeriğine katılıyorum. Öğrenci kalitesi o kadar düşük ki, öğrenciler amaçsız ve isteksizken birşeyler öğretmek hele hele meslek öğretmek o kadar zor ki isyan etmemek elde değil.
 

fazı nötürü götürmessen bu iş olmaz her kezin rızkı ayrıdır
 
HASANTASKAN kardeşim sana canı gönülden katılıyorum; bu meslekte nekadar üretici olursan ol pazarlayamıyorsan boş..
 
ben endstri meslek mezunuyum .elektrikti ama bunun la kalmayıp sanayi odasının verdiği çevreden hazırlanan kurslara katılarak endüstriyel ve pratik Elektronik bilgisine de sahibim profösyenel olmasada çalıştığım kurumda dışarıya bağım sız çalışa biliyorum.sırada plc ler var .bilgisayar konusunda da fena deyilim .bilgisayar programları ve arızalarınada bakıyorum yani kısaca kendini geliştirdiğin sürece bu meslek en parlak meslektir.ama enbaşında mesleğiseveceksin
 
Arkadaşım bana göre bu meslek dünyanın en zewkli ve en ölümsüz mesleğidir gün geçtikçede ölümsüzlüğü artacaktır buna inanıyorum ve gerçekten çok seviyorum bu mesleği ama bu mesleği yapıyorsan ceryancı olarak kalmayacaksın buna inanırım ben ömür yettikçe kendini geliştirmelidir insan bilgilerine sınır koymamalıdır özellikle mesleki yenilikleri takip ederek sürekli ilerlememiz gerekir örnek olarak bir çok kişi vardır mesleki eğitim almadığı halde kendisini geliştirmiştir .Ben 20 yaşındayım bende ilk okul mezunuyum ama 8 yıldır bu mesleğin içindeyim sürekli elimden geldiğince yenilikleri takip ediyorum yeni çıkan ürünleri takip ediyorum bilmediğim konularda forumdaki arkadaşlardan yardım alıyorum yani mesleğim bende bi bağımlılık gibi hayatta beni mutlu eden tek ortam işimi yaptığım çalıştığım ortam. bazı meslektaş arkadaşlarım var iş denildiğinde sanki ölüyorlar bunları takip ediyorum bi sohbet ortamında konuşurken hep şikayet hep maddi sıkıntı başka bişey yok bence ortada hiçbi sorun yok sadece hak ettikleri hayatı yaşıyorlar.
 
Populerlik için tek şart mesleki alanda iyi olmak değildir buna verilecek en güzel cevap,



Anfi de öğrenciler dersin hocasını beklemektedir;

Sınıf, öğrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü hoca kapıda belirir ve içeriye kızgın bir bakış atıp,kürsüye geçer.


Tek bir söz etmeden hemen tebeşirle tahtaya kocaman 1 rakamı çizer.
(Öğrenciler ,hocanın alışık olmadıkları bu hareketi karşısında pür dikkat kesilir,)
Hoca;
- "Bakın" der.
-''Bu kişiliktir.Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey."

Sonra 1'in yanına bir 0 yazar:
-"Bu,disiplindir.Disiplinli bir kişilik 1'i 10 yapar.''

Bir 0 daha;
-"Bu, saygıdır. 10 iken 100 olursunuz.''

Bir 0 daha;

-''Bu,hoşgörüdür.100 iken 1000 olursunuz.''

Sıfırlar böyle uzayıp gider:

Yetenek...

sevgi...

anlayış ....

dürüstlük...

özgüven...

yenilikçilik ve araştırıcılık...

...............

Eklenen her yeni 0'ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatır hoca...

Sonra eline silgiyi alıp en baştaki 1'i siler,geriye bir sürü 0 kalan tahtanın önünde Hoca yorumunu patlatır,


"KİŞİLİĞİNİZ YOKSA, ÖBÜRLERİ HİÇTİR"..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…