elektrık motorları terleme yaparmı

emrecevik

Üye
Katılım
23 Kas 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
tesısımızde kullandıgımız gamak marka motorun 20 gun ıcerısınde ıkıdefa sokulmesınde su cıktı acaba terlememı yapıyor yoksa gercektende sumu alıyo makına su ıle calısıyo(mermer makınası) motor yan calısıyo tum onlemlerımıze ragmen yenede su alıyo fılanslara kececaktık hertarafını sılıkon cektık yenede su cıktı acaba terlıyormu cevaplarınız ıcın tesekkurler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
motor içinde nem oluşsa dahi sıcaklıkla birlikte kaybolması gerekir rotorda kanatçıklarda var, bende mermer sektöründe çalışıyorum nasıl birşeyse artık motor çalışırken bazı zamanlarda vakum gibi etki yaparak keçe tarafından su alıyor su keçenin özelliğini bozuyor "iç ve dış basınç yüzünden şırınga gibi" içine avrupa makinalarda bunu önleyecek sistemler gördüm genelde yatay motorlarda görülüyor
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar sizin belirttiklerinize göre motorlar su alıyor.Motorlarda içine yağ almaması için yağ keçesi kullanılır,içine su almaması için ise mekanik salmastra kullanılmaktadır.Özellikle su pompa motorlarında mekanik salmastralar vardır.Bu motorların IP koruma sınıfları ile ilğilidir.Belirtiğiniz gibi makinadan sıçrayan suyun motora girmesini önlemek için öncelikle su gelen kısmına birtedbir alınabilir veya motora bir koruma kapağı yapılabilinir.Birde piyasada çeşitli firmaların motor koruma sıvıları var.Motor sargılarına ve bağlantı klemenslerine uyguladığın zaman bir koruma tabakası oluşturuyor ve motoorun yanmasını geciktiriyor.
 
yukarıda belirtildiği gibi motoru sıçrayan su dan korumalı eğer bu da olamıyorsa yüksek IP'li motor alıp koymalı. IP65 olabilir bence, mevcut motorun IP'si kaçtır?.

şimdi yazarken aklıma geldi. Bizde de milden su alıyordu ve motorun için bununla doluyordu. Su sıçramadan girmiyordu, milden yavaş yavaş motorun içine giriyordu. Biz şöyle çözdük sorunu motorflanşın alt tarafını deldik. Böylece milden geçip flanş da biriken su delikten aşağa akıyordu. Motorda birikme olmuyordu.
 
flanşlar genelde aliminyumdur dikkat et en zayıf metallerden motorun ön kısmında keçe olarak sadece toz keçesi var büyük ihtimal su buradan girdi klemens kutusu yada fan kısmından gireceğini zanletmiyorum
 
Son düzenleme:
tilledim ya vallaaa tilledim. ya arkadaşım olur mı öle şey motor terlermi, nem yapıyor de bari. :p.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,935
Mesajlar
921,835
Kullanıcılar
451,112
Son üye
NecmettinOZKARAKAYA

Yeni konular

Geri
Üst