Elektrikçilik Mesleği

Gereğinden fazla elektrikçi var, mühendisler için de böyle o yüzden para etmiyor denklem basit arz ne kadar yüksekse değer o kadar az olur.
 
Türkiye'de,gereğinden fazla ! olduğu halde o kadar fuzili insan varki,malı götürüyorlar.Konu,fazlalık değil kalitedir.Kim kaça yapıyorsa,ben yarısına
yaparım kafası devam ederse,kale içten yıkılır.Olan odur.Ne diyor kazık yemişler ?
" Ağacın kurdu,içindedir ".100 ₺ para isti-
yen elektrikçi kaçak akımı devredışı ya -
par sizi öldürür,1000 ₺ istiyen elektrikçi
arızayı bulur sizi yaşatır.Tercihi yapanın
kaitesine ! göre,ücret tarifeside değişir.
 
Son düzenleme:
Her meslek dalında günü göre % 80 iş bulmakta sorun vardır .
Öğrenim kurumunu işi öğretmektir iş bulma kurumu ayrıdır .

Yanlış anlaşılmasın örnek için
Bakarsınız patates para eder soğan para etmez
Tersi olur .
Akıllı ekim olursa ikide para eder .

Kalite para eder kaliteli alacak kişi çok varsa ( parası olan )
Diğer kaliteli alacak kadar parası yoktur

Niye herkes diyelim mühendis olmak istiyor ara eleman ol .

Ara eleman bir bakıyorsunuz mühendisten daha fazla kazanıyor .
Çeşitli durumları var .
Türkiyede her işi anladınmı para kazanırsın .

Seneryo yazdım ( gerçeğe uygun )

İş yaptıracak kişi hem usta ( devamlı kıyak iş istiyor )
Hem ucuza çıksın tüm işlerinİ yaptırmak istiyor .
Elektrik işi bitti bitecek iş yaptıran kıvranıyor ya delme aletinde var bizim perdeliğe bir el atarsın diyor .
Tam bitirdin , bizim musluk su akıtıyor bir el atsan usta diyor ben elektrikciyim anlamam iş yaptıran kişi ne olsa ustasın sen ( yağlama kısmı ) usta diyor işten sıyrımak için anahtarım yok iş veren hemen anahtarı tedarik ediyor . ( önceden hazırlamış )


Bu işleri yaparsan para var . ( küçük işler )
Parasızlıktan zorla okutulmuş mühendis olmuş ( eli iş tutuyor elk - su - fayans - tadilat işleri - kapıcılık vs gibi para var diye sitenin tüm işlerini yapıyor .
Soruyorum böyle bir olsa işi bilseniz bile bu işe girermisiniz ( kaç kişi girer ? )

Daldal dala konup saçma sapan yazı yazdım .
Hikaye diyelim . Okuduğınuz için teşekkürler .

Sonuca ulaşamadık . ( Bu konu ile ne alaka )
 
Son düzenleme:
Aslında ayağa düşen bizim mesleğimiz değil, ülkemizde insanlık, insani değerler ayağa düşmüşde ondan böyle oluyor.
Bütün meslekler, adalet, liyakat, dürüstlük,sevgi, saygı, sayın gitsin elle tutacak bir şey var mı
 
meslekten olmayan kişilere gereğinden fazla yardımcı olmaya çalışıldığının farkındayım ve kendimi de bu mevzulardan ayrı tutmuyorum. internet icat oldu mertlik bozuldu gibi mesleki ezikliği anlamlı bulmuyorum. tecrübesini mezara götüren meslektaşlarımı tasvip etmediğim gibi bize bi şey öğretilmedi ya da bilgi saklıyorlar gibi yakınmaları da tasvip etmiyorum. eskiye göre bilgi ve tecrübelere ulaşmak inanılmaz kolay. çevremde yaşı kemale ermeden tecrübe kazanmış canavar gibi gençler görmeyi bekliyorum ama ne yazık ki böyle bi durum yok. dürüst olacaksın, insaflı olacaksın, dirayetli olacaksın ve mümkünse kendi kendine öğrenmeyi öğreneceksin. bazen herkesin yaptığı işleri yaparak bazen de herkesin yapamadığı işleri yaparak bi denge kuracaksın. iyi elektrikçi, işini adam gibi yapan bi elektrikçi illaki hak ettiği değeri bulur yeterki pes etmesin.
 
Her zaman derim.. "Herkese ve her soruya yanıt vermek zorunda degilsiniz..!" diye... Sami Bey'in vurguladığı üzere mesleginize saygi duymazsanız kimseden bekleme şansınız olamaz.
Şahsen meslekten olmayana ıvır zıvır dışında bilgi vermemeyi tercih ediyorum. Meslektaslarima naçizane tavsiyem mesleginize ihanet ederek yok pahasına iş yapmayin.. Yoksa meslek te size ihanet eder.
 
Son düzenleme:
Meslek dışından olanlara, bilgi verilmesi ve YouTube da ulaşılabilen içerikler ile insanların bazı işleri kendilerinin yapması durumuna kabahat bulan arkadaşlarımıza hiç katılmıyorum. Çağa ayak uydurmak zorundayız. İnternet YouTube azalmayacak çoğalacak. Y ve Z kuşağından önceki nesiller interneti fazla kullanıp degerlendiremiyorlar. Eski nesil azaldıkça içerik üretenler de, seyredip öğrenenler de çok artacak. Bu bütün dünya için geçerli. Ama demokrasi si gelişmiş ülkelerde bizim şu dert yandigimiz konu tam tersine tamirat ve ustalık işleri yapabilenler iyi kazanıyor.
Bizim de iyi kazanıp değer veriliyor olmamız için nitelikli insanlar toplumu haline gelmemiz gerek. Hakim savcı nitelikli olmalı, prof. Doç. Dr. Öğretmen önce sahte olmamalı, insani önceleyen bir devlet kadrosu nitelikli personel ile denetim ve yönetim yapmalı. Her işi gerçek manada ehil olanlar yapmalı, Elektrik tesislerinin ulaslararasi standartlara göre yapılması ve periyodik bakımlarınında aynı şekilde yapılıyor olması sağlanmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği göstermelik değil gerçek olmalıdır. Hiç kimse haksız rekabet edememesi, piyasaya niteliksiz merdiven altı üretim malzeme sürememelidir.
Her türlü gelir gider devletin ilgili kurumlarınca denetlenmesi, paranı kaynağı belli olmalı, kaynağı belli olmayan para varsa, nereden buldun diye hesap sorulmalıdir.
Ama ne oluyor; mesleğimizi yaparken haksız rekabetle karşılaşıyoruz, derdini Marko paşaya anlat. Niteliksiz on çeşit malzeme ve fiyat var. İşi alirkende ,teslim ederken de adam kayırma,rüşvet, yolsuzluk var. Yine derdini Marko paşaya anlat. Düsune biliyormusunuz hala yangınlarda elektrik harici bir neden tesbit edilmiş ise koftiden de olsa bir soruşturma yapılıyor, yangın sebebi elektrik kontağı olarak tesbit edilmiş ise dosya kapatılıyor. Yazmakla baş olmayacak...
Hiç meslektaşlar birbirini suclamasin, sorun aslında toplumsal çürümenin bir belirtisidir.
 
bende aynı dertten muzdarip'im..! milletin ayağına gittiğin işin kıymeti asla olmaz, hangi sektör olursa olsun bu böyledir,,,,
sen aracı ister çekiciyle götür ister yürür halde 4 biconu sök tak 400 alırda sen merdiveni matkabı kablo kanal yüklen git 200 ü çok görürler çünkü sen ayağına gidiyosun,
birkaç yıl evvel bir mimarlık şirketine iş yaptık, adam açık açık söylüyor teknikere verilen paraya acımam elektrikciye para vermem diyor, tekniker gelsin bir jakın yerini değişsin 1000 tl veririm ama elektrikci değiştirsin 100 tl vermem diyor..,

amma velakin çook arayacaklar çekirdekten yetişme elektrikcileri, çünkü çevremde hiç bir elektrikcide çırak yok, birkaç yıl içinde bende bırakıyorum bu mesleği
 
Sözüm Meclisten Dışarı .

İş yapan ve yaptıran ( kendiniz ) düşünelim .

Meslek sahibi usta ürünü tamir ediyor ( Bu kadar paraya olurmu daha fazla olması gerekir . )
Kendi tamir ettiriyor ( Bu kadar paraya olurmu daha az olması gerekir .)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…