''Elektrikçinin yıldırım'ı çeker '' savunması

mtn1543

Üye
Selamlar , bina yönetimi apartmandaki 17 dairelik tv anten dağıtıcıyı bodrum kattan çatı arasına taşıttı. Anten dağıtıcıyı çatıya taşıyan elektrikci aynı zamanda bodrum kattan çatı arasına priz hattı çekmiş 2 x 2.5 tek damar kablo ( 4 kat) . Daha sonra bende anten kablolaları bağlanırken çatıya çıkıp duruma baktım ki ne göreyim. Bodrumdan çatı arasına çekilen kablo 2x2.5 tek damar kablo. Topraklama yok. Neden topraklama çekmediğini sorduğumda ise "yağmurlu havalarda çatı arasındaki topraklama hattının yıldırımı çekebileceğini" söyledi . Bende bu savunmasını saçma buldum sonuçta çatı arasında üzerinde kiremitler var hadi çatının dışında olsa neyse derim , yöneticiye söyleyerek ısrar kıyamet topraklama hattıda çektirdim. Sizce böyle bir durum söz konusu mu? Bana çok saçma geldi.

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aleykümselam.
Priz topraklama kablosu hattı hayat , yangın ve prizde kullanilacak cihaz ürün içindir.
30mA ( hayat) ve 300mA ( yangin ) kaçak akım rölesi destekli.

Prize fişi takılacak cihaz üründe kaçak olsa yönetici kendini nasıl kurtaracak. .

Yöneticiye, kendinize , komşularınıza elektrikçiye iyilik yapmışsınız .
İnsanlığa diyeyim.

Yıldırım için paratoner, parafudur .
AC ve zayıf akım için vs .

Kolay Gelsin Sağlıcakla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…