elektrik üretmek

arkadaşlar dün akşam neo geografi programını seyrettim gezegen mühendisleri diye bir program adamlar okyonustaki dalga basınçlarından Elektrik ürettiler tam arkadaşımızın anlatmış olduğu konuyu yakın yani
DALGA-BASINÇ-HAVA-MOTOR TRİBÜNÜ-ELEKTRİK ENERJİ

YAPAN YAPIYOR ARKADAŞLAR BİZ HALA NERDEYİZ
 
Evet malesef biznerdeyiz. Şahsen benimforumda defalarce dile getirdiğim bir konu ama nedense kompanzasyon çok daha önemli görünüyor kısa vadede, oysa kendi evimizde iş yerimizde elektriğimizi kendimiz üretsek kompanzasyon bir yana Elektrik parasını kim takar.

Ama malesef olmuyor işte güneş pillride kullanılan silisyum bile o kadar kolay bulunan bir malzeme iken Türkiyede henüz işlem gören (Elektronikte) bir malzeme değil. Bu konuda araştırma yapıyorum bir çok firma anlaşmış gibi güneş peyklerinde 1w başı maliyetleri hep aynı, bunları kendimiz üretsek maliyet ne kadar düşer acaba ?

Silisyum nasıl elde edilir şeklinde bir araştırma yapıyorum, ne yazıkki verilen bilgiler çok yüzeysel ve basit. (İngilizcemizde zayıf olunca çakılıp kalıyoruz böyle işte)

bol enerjili bir Türkiye' de bol paylaşımlar
 
Sayın esteban;
okyanustaki basınç-dalga bedava,
hidrolik basınç elde etmek ise parayla.Zaten burada gördüğüm kadarıyla üretilemez diyen yok,verimli olmaz diyen var.
Şöyle düşünüyorum.Elmas çok kaliteli bir karbondur.Yanınca doğru dürüst kül bile bırakmaz.Şimdi biz termik santrallerde kömür yerine elmas yakarsak,Elektrik üretebiliriz fakat verdiğimizden az alırız.Tabii hidrolik ile elektrik üretirken verimsizlik bu kadar uçuk olmayacaktır.Ama belki de hidrolik basıncı çok ucuza elde edersek(mesela boğaz köprüsünün tabanına pompa yerleştirip arabaların ağırlığını ve yer çekimini kullanırsak ,o zaman verimli bir sonuç alırız.Aslında o da verim değil,arabalar yakıt tüketiyor ama arabalar her halükarda yakıt tüketeceğinden,o basınç bize bedavaya gelir.Bu durumda da ortaya yatırım/fayda maliyeti çıkar.Yani yine uçuk bir örnek oldu ama bu şekilde anca düşüncelerimi ifade edebiliyorum.
 
Evet oldukca güzel bir açıklama eline sağlık

o zaman bizde verimli yollar arayalım, adamlar egzoz dan atılan ısıyı bile değerlendirme çabasındalar artık, bunun yanında güneşin 1 metre kareye Türkiye şartlarında 1,3kw gönderdiği düşünülürse en verimli kaynak ve herşeyin de kaynağı güneşe yönelmek en iyisi, (Ayçekirdeği bunu yıllardır yapıyor ama biz hala çözemedik)

iyi paylaşımlar
 
Tabi bir çok alternatif söz konusu ama;

çözüme nasıl ulaşılır hangi yollar daha verimlidir. işte bir örnek daha Seebeck Etkisi

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=20&soru_id=4224

http://www.dself.dsl.pipex.com/MUSEUM/POWER/thermoelectric/thermoelectric.htm

http://www.fizikgosterideneyleri.com/ısıdanelektrikeldeedilmesi.html

Uzun zamandır düşünürdüm, Ama uzun zaman önce zaten yapılmış. (Herşeyin bir tersi vardır)

iyi paylaşımlar
 
arkadaşlar yüzeysel olarak bir fikrimi açıkladım fakat 1 kw lık güç ile (ısı sürtünme vb.) sebeblerden ancak 0.85 kw Elektrik üretilebilir diyen arkadaşıma ve diğer arkadaşlara bilgi olması açısından şunu söyleyeyim 15 adet küçük uyduruk tirbün (bisiklet dinamosuna benzeyen) 1 kw motor ile çalıştırılıp 1.5 voltluk bir ilave pil ile ilave güç kullanmadan çevrilebiliyor. İşte bu noktada extra sistemler bu 1.5 v için gerekiyor yani demek istediğim sonsuz elektrik üretmek okadarda ütopik değil gibi gözüküyor. Sadece okulda öğretmenlerinin dediğinden dışarı çıkmadan yol almaya çalışanların yol alabileceğini düşünmüyorum. Unutmamalıki yapılamaz demek bir işin yapılamayacağını göstermez. Herkeze bol paylaşımlar.
 
Peki 1 kw motor ile 10 adet dinamo 1,5 volt oil ilavesi ile döndürüldükten sonra,elimize motorun ve dinamonun dönmesinden başka ne geçiyor?Ekstradan mekaniksel ya da elektriksel bir güç alıyor muyuz?
Ama yapılamaz demek yapılamayacağını göstermez sözünüze katılıyorum.Bahsetmiştim ya yapılamaz denilen şeyler yapıldı ve şu anda teknoloji tarihi eseri olarak kaldı.Yani yapılamazlar yapıldı da eskidi bile.
 
Sayin Mustafa arkadasimin bahsettigi asfalt- hidrolik yontemi benim de uzun zamandir kafama takilan bir Elektrik uretme sekli.
Prensib olarak med-cezir olayi ile ayni...Su ana dek sadece benim aklima gelen bir sey zannediyordum...Dunyada bir uygulamasi var mi veya simulasyonu hic yapilmis mi diye merak ettim dogrusu..Yorum yaparsaniz sevinirim..Saygilar
 
Sayın hicbirşey benim aklıma o yazıyı yazarken geldi,kafamda bir proje falan yok.Yani tüm telif hakları sizindir
 
sayın mustafa arkadaşım zaten mesele o birbuçuk volt ihtiyacını aşıp +1 voltta olsa fazla üretmek o aşamaya gelmiş olsam zaten fikir beyanetmez seri üretime geçerdim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…