Peki,bu şekilde bağlanmasının nedeni nedir?ekranın yüksek voltajdan patamasını önlemek mi?Kondansatör şarj olduktan sonra hemen boşalmaz depoladığı enerjiyi bir müddet tutar, yavaş yavaş boşalır.
Peki,bu şekilde bağlanmasının nedeni nedir?ekranın yüksek voltajdan patamasını önlemek mi?
Devrenin ne olduğu ne işe yaradığı hakkında hiçbir fikrim yok. Şemanın sadece bir kısmını paylaşmışsınız, Ekran dediğiniz yerde sadece üç pin var, ekranın devresi yok. Şemanın tamamını paylaşıp konuyla ilgilisi olan arkadaşların yorumunu bekleyin.
Bu display o display değil. Oradaki display dediği voltmetre. Kondansatör şarj olurken kondansatörün gerilimini ölçüyor, kondansatör şarj olunca sistem ateşlemeye hazır hale geliyor.Şemanın tamamı bu şekilde bir coil gun şeması
Ekli dosyayı görüntüle 110812
Ekli dosyayı görüntüle 110814
Ekran derken kast ettiğim buydu
Tamam,teşekkürler cevap için.Tristor aktif degilken 450v kaynak (akim kaynagi) ile kondansator sarj edilir. Bu dolma islemi zink diye ani bir islem degildir. kondansator voltaji rampa seklinde artar bu esnada kondansatordeki voltaj gostergeden takip edilir.
Ardindan tristor ateslendiginde kondansatordeki enerji hizlandirici bobine uygulanmis olur. Zaten bu esnada voltaji takip etmek bu gosterge ile imkansiz olur.
Ortada bir terslik yok.
Bende şimdi bakıyordum gerçektende 0-500v olan bir tane bile göremedim.O display bunun gibi mini bir voltmetre yalnız 500V a kadar ölçüyor. Piyasadakilerin çoğu 100V. Azıcık bir araştırdım ama ben 0-500V olanına rastladım. Ya modifiye etti ya da piyasada hazır var ama ben denk gelmemiş olabilirim.
https://m.n11.com/urun/028-inch-dc-0-100v-mini-digital-voltmetre-3-kablolu-sari-33771582
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?