Elektrik ark ocağı güç kaynağı

ben zaten videodaki trafoyla linktekini karşılaştırmak gibi birşey yapmadım akım neye göre de arttığını biliyorum zaten liseden geçmiş herkes bilir.Ben dökümü kile yapacağım veya kuma.
 
burada yaptığını aynı şekilde ark ocağınada uygulamış bu şekilde olmaz mı?
Videoda basitçe trafo sekonder sargıları değiştirilip ve akımı karşılaması için tahminim 10mm lik tel ile yeniden sarılarak düşük gerilimli ve yüksek akımlı bir çıkış elde edilmiş.Ancak basta çelik eritecegini soylemistin.videodaki düzen akim olarak buna yetmez hatta 150 A gecmedigine adım gibi eminim.
Sana attığım devre çok kolay yapılabilecek bir devre.o devrede çıkıştaki trafo sekonderine buradaki işlemi yaptığında ister ark istersen indüksiyon yöntemi ile herşeyi eritirsin. Induksyon için yapman gereken ise; trafo çıkışına çapı 5 cm olan bir şişe üzerin e 16mm bakır telden 8 tur sararak yaptığın bir kovan bağlaşan yeterli.pc başına geçtigimde sana bu devre ile yapılan indüksiyon sisteminin videosunu atacam.
 
grafit çubuklar seri bağlanabilirse 4-5 tane çubuk seri bağlanır ve 220 volt üzerinden dimmer ile güç kontrolu yapılabilir. böylece çekilen akımda azalmış olur.

220 Volt üzerinden dimmer ile gerilimi düşürüp eğer herhangi bir trafoya gerilim verirseniz trafodan ilk anda kare dalga akım geçmek isteyecek ve aşırı derecede bir harmoniğe sebep olup devre çok kısa bir sürede kendini imha edecektir.

Ayrıca ark ocaklarında DC güç kaynağı kullanılmaz. kullanılan güç üniteleri kapasiteye bağlı olarak 48 volttan 1500 voltlara çıkabilen kademeli özel trafoları bulunur. bu trafoların kısa devre gerilim değerleri normal trafolara göre çok büyüktür. Bu yüzden normal bir trafoya göre çok daha pahalıdır.

Çeliğin katıdan sıvıya geçme sıcaklığı yaklaşık 1538 C derecedir. Endüksiyon ocakları bu sıcaklıklara çok rahat çıkabilirler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…