AliDilekci
Üye
Siz biliyormusunuz bu konuların hepsiniSadece matematik değil ki. Fizikte bilmen gerekir.4 işlem Elektrik Elektronik için çok yetersiz. Trigonometri, karmaşık sayılar, lineer cebir, elektromanyetizma , vs. bir çok konu var. Matematik bilmeyen elektrikten bahsedemez. Ülkemizde çarpım tablosunu bilmeden liseden mezun olanlar var gerçi. Neyse o başka bir konu.
Benim okuyacağım bölüm sadece Elektrik Elektronik yok sadece derslerde temel elektronik var diğer dersler elektrik ile ilgili hem elektrik hemde elektronik için matematik şart mı?Bilmediğim şeyin gerekli olup olmadığı kanaatine varmam da zor olurdu sanırım.
Aynen peki üniversite den sonra lazım olur mu bu konular.http://teknikbilimler.gazi.edu.tr/posts/view/title/elektrik-ve-enerji-bolumu_ataturk-myo-108056
Verdiğim linkte Gazi Üniversitenin Elektrik ve Enerji Bölümünde verilen ders içeriklerine ulaşabilirsiniz. Her yarıyıl takvimi için verilen derslerin amaç, hedef ve içerikleri rar halinde siteye yüklenmiş. Onları inceleyip matematiğin gerekli olup olmadığı muhakemesini yapabilirsiniz. Hatta öncelikle Matematik-1 ve Matematik-2 derslerine göz atınız.
5 yıl kitap açmadığım için türev integral vb zor konuları bilmiyorum 4 işlem biliyorum matematik videosu izliyorum anlamıyorum elektrik e çok meraklıyım evimde arızaları ve priz duy Sigorta gibi parçaları ben yapıyorum. Bundan vazgeçip sözel bölümü seçeyim.Kısaca söylersem bahane üretmeyi bırak sorunu çöz.
Öyle anlamıyorsan başka türlü bir yöntem bul ve anla.
Hiç anlamıyorsan 10 katı çalış diğerlerinin yarısı kadar anla.
Sen elinden geleni sonuna kadar yap, olmuyorsa senin harcın değildir dert etmene gerek yok, elinden gelen işlere bakarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?