uluslum_74
Üye
arkadaş sen o kadar parayı bul ben sana fabrika açayım.yoksa hiç kimse 100-150 bin lirası varken elektrik işiyle uğraşmaz.günümüzde Elektrik malzemeleri altın değerinde benim fikrim dükkana koyduğunuz malzemeden çok iş yapıcağınız sermayeniz önemli ufak çaplı bi dükkan açıcaksanız minumum 15 20 bin tl lazım olur
aylık giderleriniz dükkan kirası + muhasebe ücreti stopaj vergi kar zarar dahil değişebilir 100/150 civarı (şahıs için ) 250/300 (şirket için ) esnaf bağkuru 245 tl çalıştırdığınız elemanın sigortası 300 tl elektrikçiler odasına kayıtlı olma zorunluluğunuz yok isteğe bağlı İTO ya kayıtlı olma zorunluluğu yok ama olunursa faydaları var / şirket bazında 100 metre kare tok görünümlü bi dukkan açılacaksa 150 bin tl gözden çıkarılmalı ( ARTI AÇILACAK DÜKKAN 1 YIL HİÇ KAZANMAYACAKMIŞ GİBİ DÜŞÜNÜLEREK SERMAYE HAZIRLANMALI BU ÖNEMLİ ) elinizde hazır iş yoksa piyasanın şuanki durumuna göre mayıs 2010 tarihinden önce dükkan açılmasını tavsiye etmem kolay gelsin.
arkadaş sen o kadar parayı bul ben sana fabrika açayım.yoksa hiç kimse 100-150 bin lirası varken Elektrik işiyle uğraşmaz.
parana göre dükkan açarsın.öncelikle amacın dükkana mal doldurmak değil dükkanı dolu göstermek olmalı!her çeşitten mal alacaksın ama azar azar olacak.parayı malzemeye gömmeyeceksin.müşteri geldikçe iş yaptıkça malzeme dolduracaksın.birde şunu sakın unutma yaptığın işlerde malzeme peşin olarak çalışmayı başarırsan hayatta batmazsın.işçiliği sonrada alsan olur.malzemeyi uyguna ver ama peşin paraya ver.bir elektrik dükkanını batırırsa malzeme veresiyesi batırır.
arkadaş sen o kadar parayı bul ben sana fabrika açayım.yoksa hiç kimse 100-150 bin lirası varken Elektrik işiyle uğraşmaz.
parana göre dükkan açarsın.öncelikle amacın dükkana mal doldurmak değil dükkanı dolu göstermek olmalı!her çeşitten mal alacaksın ama azar azar olacak.parayı malzemeye gömmeyeceksin.müşteri geldikçe iş yaptıkça malzeme dolduracaksın.birde şunu sakın unutma yaptığın işlerde malzeme peşin olarak çalışmayı başarırsan hayatta batmazsın.işçiliği sonrada alsan olur.malzemeyi uyguna ver ama peşin paraya ver.bir elektrik dükkanını batırırsa malzeme veresiyesi batırır.
Benim akrabalarım güpür dokuma işi yapıyor 60 bin tl.yatırımla ayda 30-40 bin tl ciro yapıyorlar.Emin deiğilim ama net karları da 5-6 bin tl.civarında.100 - 150 arası parayla nasıl bir fabrika düşünüyosun